Κουίκ: «Οι Έλληνες είναι πια με αναπτερωμένο ηθικό»

Μέσω του realfm 97,8 και της εκπομπής του Νίκου Χατζηνικολάου ο υφυπουργός Επικρατείας αρμόδιος για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου απάντησε σε όσα δήλωσε νωρίτερα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. «Να μην λυπάται ο κ. Σόιμπλε για εμάς, θα έλεγα ας λυπάται για τη δική του πρακτική και λογική», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Κουίκ. 

Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός Επικρατείας αρμόδιος για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου απαντώντας στο ερώτημα αν η αίσθησή του είναι ότι θα υποχωρήσει το Βερολίνο, με βάση και τη στάση που δείχνουν οι αξιωματούχοι, ή έχει αποφασίσει να λειτουργήσει τιμωρητικά απέναντι στην Ελλάδα τόνισε:«Πιστεύω ότι επηρεάζουν, επειδή είναι το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα το υπερισχύον, οι θέσεις τύπου Ραχόι που βλέπει τους Podemos από πίσω να έρχονται ή στην Πορτογαλία. Αλλά, αυτό σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να μας βγάλει από τη λογική ότι η Ευρώπη δεν μπορεί να είναι μία Ευρώπη “μερκελοποιημένη”, μια Ευρώπη γερμανοποιημένη. Πρέπει να είναι αυτό που ξέρουμε από την πρώτη στιγμή των λαών, των εθνών και της αλληλεγγύης. Με μια ισοτιμία και ισονομία της Ελλάδας στα κέντρα λήψης αποφάσεων».

Και πρόσθεσε: «Ο κ. Σόιμπλε ο οποίος λέει ότι λυπάται τους Έλληνες θα έπρεπε να ήταν χθες εδώ να δει ότι οι Ελληνες είναι πια με αναπτερωμένο ηθικό. Το έβλεπα χθες και στο Σύνταγμα, το έβλεπα και σε άλλες πόλεις. Το βλέπω και καθημερινά στους δρόμους. Μην λυπάται συνεπώς για εμάς, θα έλεγα ας λυπάται για τη δική του πρακτική και λογική». 

Ακούσε εδώ το ηχητικό.

Πηγή: real.gr

Σχετικά άρθρα