Αρχική / Πολιτισμός / City life / "Συνάντηση" Τσιτσάνη – Θεοδωράκη στο Θέατρο Badminton
"Συνάντηση" Τσιτσάνη - Θεοδωράκη στο Θέατρο Badminton thumbnail

"Συνάντηση" Τσιτσάνη – Θεοδωράκη στο Θέατρο Badminton

Για πρώτη φορά η Ελένη Βιτάλη συναντά τον Μίκη Θεοδωράκη, σε μια συναυλία με την Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» και τραγούδια «Από τον Βασίλη Τσιτσάνη στον Μίκη Θεοδωράκη», στο Θέατρο Badminton, τη Δευτέρα 16 και την Τρίτη 17 Φεβρουαρίου.


Το Θέατρο Badminton, στο πλαίσιο του αφιερώματος για τα 90 χρόνια του Μίκη Θεοδωράκη και σε συνεργασία με τη Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης», παρουσιάζει τη συναυλία «Από τον Βασίλη Τσιτσάνη στον Μίκη Θεοδωράκη».


Η φοβερή Ελένη Βιτάλη αναλαμβάνει το απαιτητικό έργο της ερμηνείας των τραγουδιών, συνοδευόμενη από τη Λαϊκή Ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης, αλλά και δύο ανδρικές φωνές, αυτές του Δώρου Δημοσθένους και του Ζαχαρία Καρούνη.


Δύο ξεχωριστοί όσο και διαφορετικοί μουσικοί κόσμοι συναντιούνται σε μία κοινή παράσταση. Εκείνος του κορυφαίου συνθέτη του λαϊκού τραγουδιού Βασίλη Τσιτσάνη με εκείνον του παγκοσμίως αναγνωρισμένου δημιουργού Μίκη Θεοδωράκη. Και οι δυο τους υπηρέτησαν τη λαϊκή μουσική του τόπου μας, ο καθένας με το δικό του τρόπο και τα δικά του μουσικά εφόδια. Ωστόσο η λαϊκή μουσική τους σκέψη έχει κοινά γνωρίσματα. Η λαϊκή μουσική ήταν αυτή που έδωσε στον Μίκη Θεοδωράκη τη δυνατότητα της άμεσης επικοινωνίας με τον απανταχού Ελληνισμό. Έτσι, δεν μοιάζει αταίριαστη η συνύπαρξη των τραγουδιών των δύο μεγάλων αυτών μουσικών δημιουργών.


Τα τραγούδια του Βασίλη Τσιτσάνη και του Μίκη Θεοδωράκη μαζί δημιουργούν ένα σαγηνευτικό μουσικό πλέγμα, που προκαλεί ευφορία και συγκίνηση.


Πληροφορίες: Θέατρο Badminton, είσοδος 10, 15, 20 και 25 ευρώ.

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X