Άμυνα για το παρόν και το μέλλον

Η ΑΕΚ μπορεί να διαθέτει την καλύτερη επίθεση της κατηγορίας, ωστόσο για ένα από τα στοιχεία που ξεχωρίζει είναι η συνολική αμυντική λειτουργία της. Ιδιαίτερη μνεία μπορούμε να κάνουμε και στο κέντρο της άμυνάς της, όπου για τις δύο θέσεις των στόπερ ο Τραϊανός Δέλλας έχει πλέον τρεις εξαιρετικές επιλογές. Τους Δημήτρη Κολοβέτσιο (που επέστρεψε από τραυματισμό), Βασίλη Λαμπρόπουλο (που εξέτισε την ποινή του) και Άνταμ Τζανετόπουλο (που αναδεικνύεται σε αποκάλυψη της σεζόν). 
 
Ο τεχνικός του “δικεφάλου” καλείται πλέον να διαχειριστεί το χρόνο συμμετοχής των προαναφερόμενων, στους οποίους θα πρέπει να προσθέσουμε και τον Γιώργο Σαρρή, ο οποίος παρότι ήρθε και ήταν στα αρχικά πλάνα της ενδεκάδας δε θα ήταν υπερβολή αν πούμε ότι έχει υποχωρήσει ως τέταρτη επιλογή. 
 
Με δεδομένο δε, ότι ο Λαμπρόπουλος είναι 25 ετών, ο Κολοβέτσιος 24 κααι ο Τζανετόπουλος μόλις 20, αντιλαμβάνεται κανείς ότι η ΑΕΚ έχει μία μαγιά κεντρικών αμυντικών που μπορεί να εκμεταλλευτεί τουλάχιστον για την επόμενη δεκαετία… Με μία προσθήκη δε ενός παίκτη τύπου Γκαμάρα ή Μπρούνο Άλβες, τα μετόπισθεν του “δικεφάλου” θα γίνουν απροσπέλαστα, αφού δίπλα σε ένα τόσο έμπειρο ποδοσφαιριστή, μόνο κερδισμένοι μπορούν να βγουν οι προαναφερόμενοι. 
 
Πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα από τον Παπασταθόπουλο που δούλεψε μαζί με τον Τσιρίλο και τον Δέλλα, ή τον Κώστα Μανωλά που επίσης συνεργάστηκε με τον “Κολοσσό” δεν υπάρχουν.

Σχετικά άρθρα