Ψάχνει το ξέσπασμα στο ντέρμπι ο Μπεργκ

Ηταν τέτοιες ημέρες την περασμένη σεζόν που και πάλι ο Μάρκους Μπεργκ έδειχνε να μην πατά καλά στα πόδια του. Παραμονές του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Γ. Καραϊσκάκης ο σουηδός φορ έδειχνε να έχει χάσει τη φόρμα του καθώς στα οχτώ παιχνίδια που προηγήθηκαν της αναμέτρησης με τους Ερυθρόλευκους είχε πετύχει μόλις ένα γκολ στην εκτός έδρας νίκη επί της Βέροιας.
Κι όμως ο Σουηδός φορ πραγματοποίησε απέναντι στον Ολυμπιακό μια από τις καλύτερες εν Ελλάδι εμφανίσεις του σκοράροντας ένα τέρμα και μοιράζοντας μια ασίστ. Η συνεισφορά του στο επικό 0-3 του Παναθηναϊκού ήταν καθοριστική, όπως και σε όλα τα μεγάλα ματς που έδωσαν οι Πράσινοι…
Ενα χρόνο μετά, λίγα εικοσιτετράωρα πριν από το ντέρμπι «αιωνίων» -τούτη τη φορά στο Απ. Νικολαΐδης- ο Μπεργκ αντιμετωπίζει παρόμοια κατάσταση. Έχοντας μόλις δύο γκολ στα τελευταία έξι ματς και μηδέν ενεργητικό στα τελευταία τρία με Πλατανιά, Παναιτωλικό και ΟΦΗ γίνεται αντιληπτό ότι ο Σκανδιναβός περνάει μια μίνι… κρίση σκοραρίσματος.
Μάλιστα η αφλογιστία φαίνεται ότι του προκαλεί επιπλέον εκνευρισμό κάτι που είναι φανερό σε συμπαίκτες και αντιπάλους καθώς ο στράικερ των Πρασίνων δεν παίζει με καθαρό μυαλό. Τσατίζεται με το παραμικρό, τα… χώνει στους συμπαίκτες του, τσακώνεται με αντιπάλους, τα βάζει με τους διαιτητές, δεν βρίσκεται μέσα στις φάσεις, αλλά κι όταν βρίσκεται δεν θυμίζει Μπεργκ. Γενικότερα μοιάζει να μην πατάει καλά στα πόδια του.
Ο ίδιος πάντως το γνωρίζει καλύτερα απ’ οποιονδήποτε, αφού ξέρει τις δυνατότητές του. Κι αυτό που ψάχνει είναι ένα μεγάλο ματς προκειμένου να ξεσπάσει, να… ξεμπουκώσει ώστε να επιστρέψει ο παλιός καλός και ασταμάτητος Μπεργκ. Αν μη τι άλλο, το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό αποτελεί την καλύτερη ευκαιρία για επανεκκίνηση…

Σχετικά άρθρα