Αρχική / Υγεία / Ορθοπεδική / Έντονος πόνος στον ώμο – Ποια θεραπεία να ακολουθήσω;
Έντονος πόνος στον ώμο - Ποια θεραπεία να ακολουθήσω; thumbnail

Μάρκος, 45 ετών

Έντονος πόνος στον ώμο – Ποια θεραπεία να ακολουθήσω;

ΕΡΩΤΗΜΑ
Γεια σας. Εδώ και μία βδομάδα με πονάει πολύ ο ώμος μου αλλά εδώ και δύο μέρες πονάω πάρα πολύ σε σημείο να μην το αντέχω. Τι φάρμακα ή ενέσεις μπορώ να κάνω για να απαλύνω τον πόνο; Σας ευχαριστώ πολύ.


Στο ερώτημα απάντησε ο Αντώνης Παρτσινέβελος, Ορθοπαιδικός – ΧειρουργόςΑΠΑΝΤΗΣΗ
"Θα ήταν προτιμότερο να σας δει από κοντά κάποιος ορθοπαιδικός, διότι μπορεί η συντηρητική αγωγή με φάρμακα από το στόμα ή ενδομυικές ενέσεις να μην είναι αρκετή. Ωστόσο -εφόσον το επιτρέπει η ηλικία σας, η γενική σας κατάσταση και τα φάρμακα που μπορεί να παίρνετε για κάποιες παθήσεις- η λήψη κάποιου αντιφλεγμονώδους σε συνδυασμό με κάποιο μυοχαλαρωτικό και γαστροπροστασία και η ανάρτηση του άνω άκρου θα βοηθήσει να υποχωρήσει ο πόνος. Σε κάποιες περιπτώσεις το πρόβλημα μπορεί να προέρχεται ή να συνδυάζεται με πάθηση του αυχένα.”


 


 


Σύντομο Βιογραφικό
Ο Αντώνης Παρτσινέβελος γεννήθηκε, μεγάλωσε και κατοικεί μόνιμα στο Μαρούσι. Τελείωσε αριστούχος την Πρότυπο Σχολή Αναβρύτων και κατόπιν  εισήχθη στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπου και αποφοίτησε το 1995.


Εν συνεχεία ειδικεύτηκε Ορθοπαιδικός Χειρουργός στην Α΄ Πανεπιστημιακή Κλινική του Νοσοκομείου ΚΑΤ με ιδιαίτερη εκπαίδευση στην Τραυματιολογία, τις Αθλητικές Κακώσεις, την άκρα χείρα-Μικροχειρουργική, την Σπονδυλική Στήλη και την Οστεοπόρωση.


Είναι υπ. Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει εξειδίκευση στην Οστεοπόρωση (master με τίτλο: «Μεταβολικά Νοσήματα των Οστών», Ερευνητικό Κέντρο Νοσοκομείου ΚΑΤ, Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών). Είναι μέλος του Ελληνικού Ιδρύματος Οστεοπόρωσης και της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης Μεταβολισμού των Οστών.


Έχει παρακολουθήσει ειδικά Σεμινάρια επί θεμάτων Τραυματιολογίας, Χειρουργικής Χεριού και Μικροχειρουργικής, Σπονδυλικής Στήλης, Οστεοπόρωσης. 'Εχει  πολλές διαλέξεις, προφορικές και αναρτημένες ανακοινώσεις σε Ελληνικά και Διεθνή Ορθοπεδικά Συνέδρια, αλλά και  πλούσιο συγγραφικό έργο σε Ελληνικά και Διεθνή Ορθοπαιδικά συγγράμματα και περιοδικά.


 


 


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X