ΠΣΑΠ: «Πάρτε μέτρα τώρα»

Οργισμένη ανακοίνωση εξέδωσε ο ΠΣΑΠ σχετικά με τα φαινόμενα βίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο καλώντας τους υπεύθυνους να πάρουν μέτρα. Η ανακοίνωση εκδόθηκε με αφορμή τα επεισόδια στο Ηράκλειο στο παιχνίδι του ΟΦΗ με τον Παναθηναϊκό και καταλήγει πως το ποδόσφαιρο που οι ποδοσφαιριστές θέλουν δεν έχει καμία σχέση με αυτό που γίνεται ανεκτό.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Με θλίψη αλλά και οργή αντικρύζουμε εικόνες τυφλής βίας με θύματα –και πάλι–συναδέλφους μας επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, οι οποίοι γίνονται στόχος , μέσα στον αγωνιστικό χώρο, την ώρα της δουλειάς τους, οπαδών που πετούν κάθε λογής αντικειμένων εναντίον τους, με προφανή επιδίωξη τον τραυματισμό τους.
Οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές αντιμετωπίζονται απο τους παθιασμένους της εξέδρας ως μονομάχοι σε ρωμαϊκή αρένα, ή μήπως ως εξιλαστήρια θύματα της δικής τους απόγνωσης ;
Στο Ηράκλειο έπεσαν μολότοφ, φωτοβολίδες , κομμάτια τσιμέντο, μπουκάλια , ποτήρια κατά ποδοσφαιριστών.
Πριν από λίγες ημέρες, στην Τούμπα, είχαν πέσει κροτίδες και σίδερα εναντίον άλλων συναδέλφων μας.
Αλλού έγιναν άλλα, το φαινόμενο γενικεύεται επικίνδυνα κι απειλητικά.
Η κοινωνική βία, η ασυδοσία κι η αταξία έχουν, πλέον, κοινό αποτέλεσμα. Την ωμή, απροκάλυπτη επίθεση στους ποδοσφαιριστές αλλά και στους εκπροσώπους των ομάδων, οι οποίοι επίσης μπαίνουν στο στόχαστρο, μέσα στον αγωνιστικό χώρο.
Πάρτε μέτρα τώρα.
Το ποδόσφαιρο που εμείς θέλουμε, δεν έχει σχέση με το ποδόσφαιρο που εσείς ανέχεστε.

Σχετικά άρθρα