«Πάγωσε» το βαυαρικό «πολυβόλο»

Μετά από την “οκτάρα” κόντρα στο Αμβούργο, η “μηχανή” της Μπάγερν Μονάχου… πάγωσε στους -5 βαθμούς Κελσίου στο Λβιβ και έμεινε στο 0-0 με την Σαχτάρ στο πρώτη “μάχη” των δύο ομάδων για τη φάση των “16” του Champions League. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα ήταν ανώτερη από τους Ουκρανούς όμως, με εξαίρεση δύο φάσεις στο πρώτο μέρος δεν απείλησε ουσιαστικά σ’ ένα κακό ματς με αρκετό… ξύλο και λιγοστές ευκαιρίες. Μάλιστα, στη ρεβάνς της 11ης Μαρτίου στην Αρένα του Μονάχου οι Βαυαροί θα αγωνιστούν χωρίς τον Τσάμπι Αλόνσο καθώς στην 100ή συμμετοχή του στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση ο Ισπανός μέσος αποβλήθηκε με δύο κίτρινες κάρτες.
Με τη σέντρα του ματς οι φιλοξενούμενοι έγιναν το “αφεντικό” και στο 10′ έχασαν μεγάλη ευκαιρία με τον Τόμας Μίλερ όμως, ο Κούσερ έσωσε την Σαχτάρ απομακρύνοντας πάνω στη γραμμή. Στο 31′ η Μπάγερν έφτασε ακόμα πιο κοντά στο γκολ όταν και πάλι ο Μίλερ βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση μετά από λάθος στην ουκρανική άμυνα και γύρισμα του Ριμπερί αλλά σούταρε ψηλά άουτ.
Ουσιαστικά αυτή ήταν και η τελευταία αξιοσημείωτη φάση και χρειάστηκε η αποβολή του Αλόνσο στο 65′ με δεύτερη κίτρινη κάρτα για να “ανάψει” και πάλι το ματς. Για πολύ λίγο όμως όπως αποδείχτηκε καθώς η Μπάγερν προτίμησε να κάνει διαχείριση αγωνιζόμενη και με παίκτη λιγότερο ενώ η Σαχτάρ δεν μπορούσε με τίποτα να πατήσει στην περιοχή των Γερμανών.
Οι συνθέσεις
Σαχτάρ: Πιάτοφ, Σρνα, Κούτσερ, Ρακίτσκι, Σεβτσούκ, Φρεντ, Φερνάντο, Ντόουγκλας Κόστα (78′ Μάρλος), Τάιζον (84′ Ουέλινγκτον Νεμ), Αλέξ Τεϊσέιρα, Λουίζ Αντριάνο (89′ Γκλάντκι).
Μπάγερν: Νόιερ, Ραφίνια, Τζερόμ Μπόατενγκ, Αλάμπα, Μπερνάτ, Τσάμπι Αλόνσο, Σβάινσταϊγκερ, Γκέτσε (75′ Λεβαντόφσκι), Ρόμπεν, Ριμπερί, Τόμας Μίλερ (70′ Μπαντστούμπερ).

Σχετικά άρθρα