Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Βαρουφάκης: Παράταση της δανειακής σύμβασης υπό προϋποθέσεις
Βαρουφάκης: Παράταση της δανειακής σύμβασης υπό προϋποθέσεις thumbnail

Βαρουφάκης: Παράταση της δανειακής σύμβασης υπό προϋποθέσεις

Η Αθήνα θα ζητήσει μια παράταση της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης «κατά μερικούς μήνες», δήλωσε χθες τη νύχτα, μιλώντας στο δημόσιο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ZDF, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.

«Οφείλουμε να παρατείνουμε τη δανειακή σύμβαση κατά μερικούς μήνες για να έχουμε αρκετή σταθερότητα, ώστε να μπορέσουμε να διαπραγματευθούμε μια νέα συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ευρώπη» είπε από τις Βρυξέλλες ο υπουργός.

Γι αυτή την παράταση, θα υπάρξουν «προφανώς τρεις ή τέσσερις προϋποθέσεις» πρόσθεσε ο κ. Βαρουφάκης, χωρίς να δώσει άλλες διευκρινίσεις.

Από την πλευρά του ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, μιλώντας στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό, δηλαδή στο δημόσιο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ZDF, φρόντισε να να απορρίψει την Ελληνική πρόταση πριν ακόμα αυτή κατατεθεί.


''Δεν υπάρχει δανειακή σύμβαση για την Ελλάδα, υπάρχει πρόγραμμα διάσωσης. Το ζήτημα δεν είναι η παράταση ενός δανειακού προγράμματος αλλά αν αυτό το πρόγραμμα διάσωσης θα ολοκληρωθεί, ναι ή όχι", δήλωσε ο Σόιμπλε.


Η απάντηση Σακελλαρίδη

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδη σχολιάζοντας την τοποθέτηση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών δήλωσε ότι: «δεν υπάρχει δανειακή σύμβαση για την Ελλάδα, υπάρχει πρόγραμμα διάσωσης».


«Οι διαπραγματεύσεις και οι συζητήσεις πάνω σε συγκεκριμένες προτάσεις δεν γίνονται μέσω δηλώσεων, γίνονται μέσα σε κλειστές αίθουσες όπου κάθονται οι εταίροι, με κλίμα αλληλεγγύης και με διάθεση να βρεθεί μια αμοιβαία επωφελής λύση, συζητούν, διαφωνούν , συμφωνούν, βρίσκουν κοινά σημεία και προχωράνε μαζί», δήλωσε.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πρόσθεσε: «Το σημαντικό που πρέπει να γίνει κατανοητό, που πρέπει να γίνει αντιληπτό, είναι ότι αυτή τη στιγμή η νέα ελληνική κυβέρνηση είναι μία κυβέρνηση που θέλει να βρεθεί λύση, είναι μία κυβέρνηση η οποία δεν θέλει να δημιουργεί αδιέξοδα, είναι μία κυβέρνηση η οποία θέλει τα πράγματα να πάνε μπροστά. Αλλά για να πάνε μπροστά τα πράγματα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι τι έχει πάει στραβά στο παρελθόν».

Ο κ. Σακελλαρίδης επιβεβαίωσε ότι εντός της ημέρας η Ελλάδα θα καταθέσει αίτημα εξάμηνης παράτασης της δανειακής σύμβασης. Στο ερώτημα ποιο θα είναι το περιεχόμενο του αιτήματος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε:

«Στο χρονικό διάστημα που θα διαρκέσει αυτή η παράταση αυτό που θέλουμε είναι να ληφθούν κάποια μέτρα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, θέλουμε να υπάρχει ένα εθνικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων το οποίο να το συμφωνήσουμε από κοινού με τους εταίρους πάνω σε μια σειρά από ζητήματα που θεωρούμε ότι υπάρχει ταύτιση απόψεων και θέλουμε προφανώς να υπάρχει δυνατότητα μιας δημοσιονομικής χαλάρωσης σε σχέση με το πρωτογενές πλεόνασμα».


www.madata.gr


 


 


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X