Αρχική / More / ΖΩΔΙΑ / Κινέζικη πρωτοχρονιά στις 19 Φεβρουαρίου! Oι προβλέψεις για τα ζώδια, στη Χρονιά της Κατσίκας!
Κινέζικη πρωτοχρονιά στις 19 Φεβρουαρίου! Oι προβλέψεις για τα ζώδια, στη Χρονιά της Κατσίκας! thumbnail

Κινέζικη πρωτοχρονιά στις 19 Φεβρουαρίου! Oι προβλέψεις για τα ζώδια, στη Χρονιά της Κατσίκας!

Μια άλλη Πρωτοχρονιά έρχεται στις 19 Φεβρουαρίου: η κινέζικη! Για να μπει καλά λοιπόν και αυτή η χρονιά, το Έτος της Κατσίκας του Ξύλου, διάβασε τι σου επιφυλάσσει η τύχη σου, σύμφωνα με την κινέζικη αστρολογία.

 

Η χρονιά της Κατσίκας θα ξεκινήσει για εκατομμύρια ανθρώπους στις 19 Φεβρουαρίου 2015 με τους γεμάτους ενθουσιασμό εορτασμούς της ανατολίτικης παράδοσης, που θα διαρκέσουν επί δεκαπέντε μέρες. Σύμφωνα με την κινέζικη μυθολογία, ο «φασαριόζικος» τρόπος να γιορτάζεται ο ερχομός της χρονιάς, οφείλεται στο αρχαίο τέρας Νιάν, που περίπου τέτοιες μέρες έβγαινε από τη φωλιά του και επιτιθόταν στους ανθρώπους. Ο μόνος τρόπος να το αντιμετωπίσουν ήταν να το τρομάζουν με δυνατούς θορύβους, κοσμοσυρροή και φανφάρες, αλλά και με κόκκινα πανιά και αντικείμενα, ώστε να λουφάζει στη φωλιά του. Αλλά και οι προβλέψεις του ωροσκοπίου είναι παραδοσιακά ένας τρόπος να «ξορκίζουν» οι άνθρωποι κάθε κακό που μπορεί να τους έρθει, με το να προετοιμάζονται και να γνωρίζουν τι πρέπει να αποφύγουν και πώς να κινηθούν. Σε ένα πιο λεπτοφυές επίπεδο, αυτό σημαίνει να εναρμονίζονται με τις ενέργειες που φέρνει η κάθε χρονιά, διαφορετικές ανάλογα με το κινέζικο ζώδιο που την κυβερνά, και να πράττουν αναλόγως.

 

Η φετινή χρονιά της Κατσίκας του Ξύλου, όπως ονομάζεται, διαρκεί μέχρι τις 7 Φεβρουαρίου του 2016. Ας μην ξεχνάμε ότι το κινέζικο ημερολόγιο είναι σεληνιακό, η Πρωτοχρονιά λοιπόν συμπίπτει με τη Νέα Σελήνη. Η Κατσίκα (ήΠρόβατο ή Κριάρι, μια και αυτές οι ονομασίες χρησιμοποιούνται και οι τρεις για το εν λόγω ζώδιο) είναι ένα από τα πιο ευνοϊκά ζώδια στο κινέζικο ωροσκόπιο. Είναι το όγδοο στη σειρά και έχει ως στοιχείο της τη Γη, παίρνοντας ένα θερμό, καλοκαιρινό χαρακτήρα. Ειδικά όμως γι’ αυτή τη χρονιά συνδυάζεται και με το στοιχείο του Ξύλου. Ένας από τους λόγους που θεωρείται ευοίωνη είναι και το γεγονός ότι ο ιδεόγραμμά της περιέχεται και στη λέξη «αρμονία» και προφέρεται με παρεμφερή τρόπο.

 

Η Κατσίκα (ή Πρόβατο) είναι σύμβολο ειρήνηςαρμονικής συνύπαρξης καιηρεμίας. Έτσι διαμορφώνει την κυρίαρχη τάση της χρονιάς, που είναι κατά βάση εσωστρεφής και συμβιβαστική. Παρόλο που από διάφορα μέρη στον κόσμο υψώνονται φιλοπόλεμες ιαχές, θα πρυτανεύσει η λογική και θα υπάρξει μια περίοδος ανασυγκρότησης και συμβιβασμού με τη διατήρηση της ειρήνης.

 

Οι πιο δύσκολες περίοδοι της χρονιάς θα είναι κοντά στο ζώδιο τουΔράκοντα, από την εαρινή ισημερία στις 20 Μαρτίου μέχρι τις 20 Απριλίου και ακόμη περισσότερο στις μέρες του ζωδίου του Βουβάλου, από το χειμερινό ηλιοστάσιο στις 22 Δεκεμβρίου μέχρι τις 20 Ιανουαρίου 2016. Προς το παρόν όμως, μπορούμε να αφεθούμε στις χαλαρωτικές δονήσεις από την ενέργεια της Κατσίκας.

Συνεννόηση και συμφιλίωση


Το ζώδιο αυτό συνδέεται επίσης και με τις τέχνες. Έχει σχέση ακόμα και με τη διαδικασία της ίασης των πληγών του παρελθόντος, οι οποίες προκλήθηκαν από άτομα που δεν σέβονταν τον άνθρωπο και την ίδια τη ζωή. Φέρνει την ενότητα στη βάση της πεποίθησης ότι το καλό τελικά θα νικήσει και θα επιβληθεί σε όλες τις δυνάμεις που αρνούνται να δεχτούν έναν ειρηνικό τρόπο διαβίωσης. Για εκείνους που πιστεύουν στο καλό, θα έρθει η ευτυχία και η επιτυχία.

 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X