Έφεση εισαγγελέα για το ντέρμπι, έξαλλοι στον ΠΑΟΚ

«Βράζουν» από νωρίς το μεσημέρι στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ με την απόφαση του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα της ελληνικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας Κωνσταντίνου Πετρόπουλου που άσκησε έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης των δικαστών της Λίγκας, για το πρόστιμο των 20.000 ευρώ που είχαν επιβάλει στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Είναι «πυρ και μανία» με την απόφαση του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα Κωνσταντίνου Πετρόπουλου στον ΠΑΟΚ, γιατί, όπως αναφέρουν οφ δι ρέκορντ, επιχειρείται μια άνευ προηγουμένου στοχοποίηση του ΠΑΟΚ από την μία πλευρά, ενώ από την άλλη δεν υπήρξε καμία ανάλογη ευαισθησία, για τα αποτρόπαια γεγονότα που συνέβησαν σε άλλα γήπεδα, όπως στο Καραϊσκάκη στις 3 Δεκεμβρίου στον αγώνα Ολυμπιακού – ΠΑΟΚ.

Θυμίζουμε πως η ΠΑΕ ΠΑΟΚ είχε τιμωρηθεί από τους δικαστές της Λίγκας με 20.000 ευρώ χρηματικό πρόστιμο για το αντικείμενο που έπεσε στον Τσόρι Ντομίγκεζ από την εξέδρα και για τις φωτοβολίδες που άναψαν οπαδοί του ΠΑΟΚ στο πρόσφατο ντέρμπι της Τούμπας.

Παρατηρούν όμως στην Τούμπα, οι εκπρόσωποι του ΠΑΟΚ, πως ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας που κατέθεσε έφεση και ζητά να επιβληθεί μια βαρύτατη ποινή στον ΠΑΟΚ (δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και χρηματικό πρόστιμο 120.000 ευρώ), δεν έδειξε την ίδια ευαισθησία για τις πλαστικές σφαίρες που δέχθηκε ο Γλύκος από οπαδούς του Ολυμπιακού στις 3 Δεκεμβρίου, για τις δεκάδες φωτοβολίδες που τον στόχευαν και δύο τουλάχιστον από αυτές τον χτύπησαν. Και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αποσυρθεί η ποδοσφαιρική ομάδα του ΠΑΟΚ από το γήπεδο.

Επιπλέον λένε πως δεν έδειξε ο κ. εισαγγελέας την ίδια ευαισθησία όταν οπαδοί του Ολυμπιακού εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο στις 3 Δεκεμβρίου, κυνηγώντας τους παίκτες του ΠΑΟΚ. Και για όλα αυτά, ο Ολυμπιακός είχε τιμωρηθεί με χρηματικό πρόστιμο 7000 ευρώ.

Διευκρινίζεται πως ο ΠΑΟΚ δεν κατέθεσε έφεση για την πρωτόδικη απόφαση των 20.000 ευρώ που του είχε επιβληθεί για το ντέρμπι της Τούμπας, όμως το θέμα επανέρχεται στο προσκήνιο από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα που άσκησε αυταπάγγελτη έφεση. Και ο επίσημος ΠΑΟΚ αντιδρά πολύ έντονα καθώς, όπως υποστηρίζουν εκπρόσωποι του (αρχικά ανεπίσημα αλλά πολύ σύντομα επίσημα) στοχοποιείται, ενώ επισήμως καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για τον περιορισμό κρουσμάτων βίας.

Σχετικά άρθρα