Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Καρφί της Κωνσταντοπούλου: Όταν βρίσκονται στο εξωτερικό οι συνάδελφοι να μην συντάσσουν τις επιστολές τους από την Αθήνα
Καρφί της Κωνσταντοπούλου: Όταν βρίσκονται στο εξωτερικό οι συνάδελφοι να μην συντάσσουν τις επιστολές τους από την Αθήνα thumbnail

Καρφί της Κωνσταντοπούλου: Όταν βρίσκονται στο εξωτερικό οι συνάδελφοι να μην συντάσσουν τις επιστολές τους από την Αθήνα

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου έχει πάρει σοβαρά τη θέση της ως Πρόεδρος της Βουλής. Με μία παρατήρηση σκέτο… φαρμάκι έκλεισε τη διαδικασία της ψηφοφορίας για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας η Ζωή Κωνσταντοπούλου.


Αφού διάβασε την επιστολή του Αλέκου Κόντου, ο οποίος απουσίασε από την ψηφοφορία καθώς βρίσκεται στο εξωτερικό, η πρόεδρος της Βουλής έριξε το… καρφάκι της. «Παρακαλούνται στο μέλλον όταν οι συνάδελφοι απουσιάζουν στο εξωτερικό να μην γράφουν τις επιστολές τους από την Αθήνα», είπε με ιδιαίτερο αυστηρό ύφος.Απών από τη σημερινή διαδικασία ψηφοφορίας προέδρου Δημοκρατίας ήταν τελικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης που είχε προειδοποιήσει ότι δε θα ψηφίσει τον πρώην συνάδελφό του Προκόπη Παυλόπουλο, όπως και ο Ηρακλειώτης, Γιάννης Μιχελογιαννάκης του ΣΥΡΙΖΑ που επικαλέσθηκε πρόβλημα υγείας.Απούσα ήταν και η Ιωάννα Γαϊτάνη της Α' Θεσσαλονίκης από τον ΣΥΡΙΖΑ.


Απουσίαζαν και οι βουλευτές της ΝΔ, Σάββας Αναστασιάδης (Β’ Θεσσαλονίκης) και Αλέξανδρος Κοντός (Ξάνθης) οι οποίοι με φαξ ενημέρωσαν ότι θα ψήφιζαν τον Προκόπη Παυλόπουλο. Η ψήφος τους δεν προσμετρήθηκε.


Οι δύο γαλάζιοι βουλευτές έστειλαν τις επιστολές τους προς το προεδρείο της Βουλής με λογότυπο από την ελληνική πρωτεύουσα.


Η Ζωή Κωνσταντοπούλου μετά το πέρας της ψηφοφορίας διάβασε λοιπόν τις επιστολές των απόντων βουλευτών Σάββα Αναστασιάδη και Αλέκου Κοντού και εξαπέλυσε και το "καρφί" της.


Συγκεκριμένα, ο κ. Κοντός είχε δηλώσει πως δεν μπορεί να είναι στη Βουλή λόγω του ότι βρίσκεται στο εξωτερικό.


Σχολιάζοντας όμως την απουσία του, η πρόεδρος της Βουλής ζήτησε στο μέλλον από τους "βουλευτές που απουσιάζουν στο εξωτερικό", "να μην υπογράφουν τις επιστολές τους από την Αθήνα".


Για την ιστορία, το τελικό αποτέλεσμα ήταν "Παυλόπουλος", 233, "Αλιβιζάτος" 30 και "παρών" 33.


Η ορκωμοσία του νέου Προέδρου θα γίνει στις 12 Μαρτίου, όταν και λήγει η θητεία του κ. Κάρολου Παπούλια.


axortagos.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X