Χάθηκε το μέτρημα των «πράσινων» ρεκόρ

Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς είπε την καλή κουβέντα του για τους «πιτσιρικάδες» του Παναθηναϊκού όμως κράτησε, όπως όφειλε, χαμηλούς τόνους αφού μιλάμε για παιδιά που βρίσκονται στην αφετηρία της καριέρας τους. Αν όμως σε αυτήν, σημειώνουν επιδόσεις όπως οι χθεσινές, τότε οι «πράσινοι» έχουν κάθε λόγο για να αισιοδοξούν για το μέλλον.* Μέσα από το παιχνίδι με τα Τρίκαλα υπήρξαν πολλά ρεκόρ για τους νικητές. Ο Γιώργος Παπαγιαννης που λόγω ύψους αποτελεί φόβητρο, έδειξε ότι δεν περιορίζεται σε αυτό. Σημείωσε δύο ρεκόρ καριέρας, έστω στη 12η μόλις εμφάνιση του στην Basket League, με τους 10 πόντους του -είχε τέσσερις με τον Πανελευσινιακό- και τα 12 ριμπάουντ του -είχε επίσης τέσσερα με τον Πανελευσινιακό.
Παράλληλα ισοφάρισε το σχετικό ρεκόρ του φετινού Παναθηναϊκού αφού από 12 ριμπάουντ είχαν ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό και ο Εστεμπάν Μπατίστα σε αυτό με το Ρέθυμνο.* Ο Μιχάλης Λούντζης στη δεύτερη εμφάνιση του στην κατηγορία σημείωσε τους πρώτους 11 πόντους τους και μάζεψε τα πρώτα του δύο ριμπάουντ σε μόλις 12 λεπτά συμμετοχής.* Τις ατομικές του επιδόσεις ισοφάρισε ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος με τους επτά πόντους του (τόσους είχε στο παιχνίδι του πρώτου γύρου με τα Τρίκαλα καθώς ακόμη και σε αυτά με τον Πανελευσινιακό και τον Κολοσσό) και τα επτά ριμπάουντ του (τόσα είχε και στο παιχνίδι των Τρικάλων αλλά και στο ματς με τον ΚΑΟΔ).
Ο 18χρονος φόργουορντ όμως σημείωσε και ρεκόρ  καριέρας με τις πέντε ασίστ που μοίρασε αφού η προηγούμενη καλύτερη επίδοση του ήταν οι τέσσερις στην περσινή σεζόν και πάλι κόντρα στα Τρίκαλα στο ΟΑΚΑ (83-63)!* Ο Αντώνης Κόνιαρης σημείωσε δύο ρεκόρ καριέρας χθες. Με τα δύο ριμπάουντ (είχε ένα πέρυσι στο παιχνίδι ΠΑΟΚ-ΚΑΟΔ) και τις τρεις ασίστ που μοίρασε (είχε από μία φέτος στα παιχνίδια στα Τρίκαλα και με τον Κολοσσό αλλά και πέρυσι με τον ΠΑΟΚ).* Ο Λευτέρης Μποχωρίδης είχε το πιο παραγωγικό, επιθετικά, παιχνίδι του με τον Παναθηναϊκό σημειώνοντας 11 πόντους αφού η προηγούμενη καλύτερη επίδοση του ήταν οι εννιά στο παιχνίδι του πρώτου γύρου με την ΑΕΚ.* Τη δική του επίδοση στη φετινή σεζόν βελτίωσε και ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης με τους 16 πόντους που πέτυχε αφού είχε 15 στο ΣΕΦ.* Δύο ατομικά ρεκόρ της σεζόν ισοφάρισε ο Νίκος Παππάς. Είχε τρία ριμπάουντ όπως σε τέσσερα ακόμη φετινά παιχνίδια και τέσσερις ασιστ, αριθμό που είχε φτάσει και στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο.* Ο Δημήτρης Διαμαντίδης με τους 11 πόντους  που πέτυχε ξεπέρασε τους 3.100 στην καριέρα του με τον Παναθηναϊκό στην Basket League.* Ο Αντώνης Φώτσης συμπλήρωσε 267 συμμετοχές πρωταθλήματος και “έπιασε” στην 42η θέση (από το 1992) τον Παναγιώτη Καυκή.
ΑΝΕΒΑΣΕ ΤΟΝ ΠΗΧΗ
Και σε ομαδικό επίπεδο όμως η εμφάνιση του Παναθηναϊκού χθες, ανέδειξε πολλά ρεκόρ. Οι γηπεδούχοι σταμάτησαν στους 107 πόντους βελτιώνοντας κατά πέντε πόντους την κορυφαία επίδοση της φετινής Basket League που μέχρι χθες είχαν τα Τρίκαλα και ο Ολυμπιακός με τους 102 πόντους που σημείωσαν στα παιχνίδια τους με τον Κόροιβο και τον Πανελευσινιακό αντίστοιχα. Οσο για την προηγούμενη καλύτερη επίδοση του Παναθηναϊκού ήταν οι 96 πόντοι στο παιχνίδι του πρώτου γύρου στα Τρίκαλα.* Ακόμη οι παίκτες του Ντούσκο Ιβάνοβιτς ευστοχώντας 15 φορές πίσω από τη γραμμή του τριπόντου, ισοφάρισαν το ρεκόρ του πρωταθλήματος που το είχαν οι ίδιοι από το παιχνίδι του πρώτου γύρου με την ΑΕΚ.* Οι 32 ασίστ που μοίρασαν είναι η δεύτερη καλύτερη φετινή επίδοση πίσω από τις 33 των παικτών του Ολυμπιακού στο παιχνίδι της Ελευσίνας. Προηγούμενη “πράσινη” καλύτερη επίδοση ήταν οι 27 στο ματς του πρώτου γύρου με την ΑΕΚ.* Ο Παναθηναϊκός ωστόσο ισοφάρισε τη χειρότερη εντός έδρας επίδοση του με τα 16 λάθη που έκανε, όσα είχε και κόντρα στον ΚΑΟΔ ενώ οι 76 πόντοι που δέχτηκε ήταν οι περισσότεροι από όλα τα εντός έδρας ματς που έδωσε -70 είχε δεχτεί από το Ρέθυμνο Aegean.* Θετικό ρεκόρ όμως για το “τριφύλλι” είναι οι 32 πόντοι της πρώτης περιόδου -είχε 31 στη δεύτερη του παιχνιδιού με τον Κολοσσό- ενώ ισοφάρισε το ρεκόρ του στις τάπες με τις επτά χθεσινές, όσες είχε και στο εκτός έδρας παιχνίδι με την ΑΕΝΚ Δημούλας.* Με όλα αυτά τα δεδομένα, ο Παναθηναϊκός βελτίωσε την επίδοση του στο ranking φτάνοντας τους 146 βαθμούς -είχε 129 στο παιχνίδι του πρώτου γύρου στα Τρίκαλα αλλά και στο ματς με τον Πανελευσινιακό εντός έδρας- και πλησίασε το ρεκόρ σεζόν που κρατάει από το ματς στην Ελευσίνα ο Ολυμπιακός που είχε 150 βαθμούς.

Σχετικά άρθρα