Αρχική / Σεξ / Ζευγάρι / Τι πρέπει να πεις στο παιδί για το σεξ
Τι πρέπει να πεις στο παιδί για το σεξ  thumbnail

Μαρία, αναγνώστρια του boro.gr

Τι πρέπει να πεις στο παιδί για το σεξ

Aναγνώστριά μας ρωτά: 


Καλημέρα πρόσφατα ανακάλυψα ότι η 12χρονη κόρη μου έχει παρακολουθήσει βίντεο με πορνογραφικό περιεχόμενο στο διαδίκτυο Αρχικά αναζήτησε στο google τη λέξη sex και έπειτα το ένα Link οδήγησε στο άλλο Από την πρώτη φορά που συνέβη έχει επαναλάβει αναζητήσεις αντίστοιχου περιεχομένου άλλες 2 φορές Εγώ το ανακάλυψα διότι ψάχνω το ιστορικό αλλά πιστεύω ότι πολύ πρόσφατα ανακάλυψε πως να το διαγράφει Δεν θα ήθελα να κλειδώσω ιστοσελίδες για να μπορώ να βλέπω τι γίνεται ωστόσο δεν ξέρω αν και πως πρέπει να μιλήσω στο παιδί για αυτό Σημειωτέον ότι με την κόρη μου έχουμε κάνει ανοικτού τύπου συζητήσεις με ρεαλισμό και χωρίς λουλουδάκια μελισσούλες κλπ Ευχαριστώ. 


Στο ερώτημά σας απαντά η ψυχολόγος Αρετή Λύκου


 Αρετή Λύκου

 

Είναι ένα θέμα που σαφέστατα σας δημιουργεί άγχος και ανησυχία. Αρχικά, είναι πολύ σημαντικό που παρουσιάσατε το σεξ ως κάτι φυσικό και όχι ως ταμπού. Το πορνογραφικό υλικό είναι ένα σοβαρό θέμα. Ωστόσο, η κόρη σας δείχνει να ενδιαφέρετε περισσότερο για πληροφορίες γύρω απ΄το θέμα κι όχι τόσο για το περιεχόμενο. Πιθανότατα όμως να το υλικό αυτό να της δίνει τις απαντήσεις που αναζητάει. Αυτά τα βίντεο που βλέπει κατά κάποιον τρόπο αποτελούν για την έφηβη σας ένα πέρασμα στον κόσμο των ενηλίκων. Παρ΄όλα αυτά, ελλοχεύει ένας μεγάλος κίνδυνος, να πιστέψει ότι το σεξ στην πραγματικότητα γίνεται με τον τρόπο που συμβαίνει στα videos. 

 

Ο καλύτερος τρόπος λοιπόν δεν είναι να κλειδώσετε τις σελίδες, εκτός αν διατρέχει κάποιο κίνδυνο, αλλά να μιλήσετε μαζί της.  Συζητήστε ξανά το θέμα με περισσότερο ρομαντισμό αυτή τη φορά και όχι τόσο ρεαλισμό.

 

Ακούστε με προσοχή τις ανησυχίες και τις σκέψεις της. Επίσης, ρωτήστε την αν είναι ερωτευμένη ή αν υπάρχει κάποιος συμμαθητής που την ενδιαφέρει. Είναι μία ηλικία που οι έφηβοι αρχίζουν να ενδιαφέρονται για τις σχέσεις αλλά και τη σεξουαλική τους ζωή. Ενημερωθείτε σωστά και ενημερώστε σωστά και την κόρη σας. 

 

Προσπαθήστε να είστε ψύχραιμη και να μην μεταφέρετε το άγχος και την αγωνία σας. 


X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X