Αρχική / Διάφορα αλλά όχι Αδιάφορα / Έρευνα σε βάρος του Σαρκοζί για πανάκριβα ταξίδια με έξοδα επιχειρηματία
Έρευνα σε βάρος του Σαρκοζί για πανάκριβα ταξίδια με έξοδα επιχειρηματία thumbnail

Έρευνα σε βάρος του Σαρκοζί για πανάκριβα ταξίδια με έξοδα επιχειρηματία

Οικονομικοί εισαγγελείς του Παρισιού διεξάγουν έρευνα σχετικά με τρία αεροπορικά ταξίδια με ιδιωτικό τζετ που πραγματοποίησε το διάστημα μεταξύ του 2012 και του 2013 ο Νικολά Σαρκοζί, τα οποία τιμολογήθηκαν για περισσότερα από 300.000 ευρώ στην εταιρεία του επιχειρηματία και φίλου του πρώην προέδρου, Στεφάν Κουρμπί, μετέδωσε σήμερα το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο συγκλίνουσες πηγές.


Η εισαγγελία του Παρισιού ξεκίνησε τη διαδικασία προανάκρισης την 19η Δεκεμβρίου με την κατηγορία της υπεξαίρεσης, της συνέργειας και της αποδοχής προϊόντων εγκλήματος με ενδεχόμενη πρόκληση ζημίας εναντίον της Lov Group του Κουρμπί επιβεβαίωσαν σήμερα δικαστικές πηγές και πρόσωπα ενήμερα του φακέλου.


Μεταξύ των εγγράφων που ανακαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια των ερευνών στην εταιρεία, οι ερευνητές κατάσχεσαν 10 τιμολόγια που είχαν κοπεί στην εταιρεία Lov Group, περιλαμβανομένων τρία που αφορούν τα ταξίδια με ιδιωτικά τζετ του πρώην προέδρου της Γαλλίας.


Οι πτήσεις αυτές πραγματοποιήθηκαν με τρία διαφορετικά αεροσκάφη και αναχώρησαν από αεροδρόμιο του Μπουρζέ, κοντά στο Παρίσι, με προορισμό τη Ντόχα (στο Κατάρ) όπου ο πρώην πρόεδρος μετέβη το Δεκέμβριο του 2012, τις ΗΠΑ στα τέλη Δεκεμβρίου του 2013 και το Άμπου Ντάμπι (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα) τον Φεβρουάριο του 2013.


Σύμφωνα με μία πηγή ενήμερη για την υπόθεση, οι λογαριασμοί που κατασχέθηκαν από τους ερευνητές αποκαλύπτουν ότι η πρώτη πτήση είχε στοιχίσει 102.000 ευρώ, η δεύτερη 95.000 ευρώ και η τελευταία 104.000 ευρώ.


Το Σεπτέμβριο ο δικηγόρος του Κουρμπί, Κριστόφ Ινγκρέν, είχε υποστηρίξει σε δηλώσεις του στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι τα 3 αυτά ταξίδια δικαιολογούνταν καθώς ο πελάτης του στόχευε να ιδρύσει ένα επενδυτικό ταμείο στο οποίο ο Νικολά Σαρκοζί θα εμπλεκόταν.


Όμως το σχέδιο αυτό εγκαταλείφθηκε έπειτα από την έρευνα που διενεργήθηκε με την κατηγορία της εκμετάλλευσης προσώπου με διανοητική ανεπάρκεια σε βάρος του Κουρμπί στο πλαίσιο της υπόθεσης της δισεκατομμυριούχου Λιλιάν Μπετανκούρ, εξήγησε ο δικηγόρος.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X