Κοτόπουλο που κλέβει την παράσταση…σε λαδόκολλα

<h3><span style="text-decoration: underline;">Υλικά συνταγής</span></h3>
<ul class="ingredients">
<li>1 κοτόπουλο γύρω στο 1.700 γρ.</li>
<li>4-5 κ.σ. ελαιόλαδο</li>
<li>2 κ.σ. μουστάρδα</li>
<li>χυμός από 1 λεμόνι</li>
<li>λίγη ρίγανη</li>
<li>λίγο θυμάρι</li>
<li>αλάτι</li>
<li>πιπέρι</li>
</ul>
<p class="subtitle"><strong><span style="text-decoration: underline;">Για τη γέμιση</span></strong></p>
<ul class="ingredients">
<li>3 χρωματιστές πιπεριές</li>
<li>1 κρεμμύδι μικρό</li>
<li>1 σκ. σκόρδο σπασμένη</li>
<li>4-5 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες</li>
<li>200 γρ. κεφαλογραβιέρα ή κεφαλοτύρι σε κομμάτια</li>
<li>φρέσκα μυρωδικά, ρίγανη και θυμάρι</li>
<li>λίγο ελαιόλαδο</li>
<li>αλάτι</li>
<li>πιπέρι</li>
<li>2-3 μεγάλες λαδόκολλες</li>
<li>2-3 κομμάτια αλουμινόχαρτο</li>
</ul>
<div class="time"><span>Εκτέλεση</span></div>
<div id="fragment-1" class="news_body"><span>1. Κόβουμε σε κομμάτια μεγέθους μπουκιάς τα λαχανικά.<br /><br />2. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης.<br /><br />3. Ετοιμάζουμε το κοτόπουλο. Το πλένουμε και το στεγνώνουμε μέσα έξω. Αλατοπιπερώνουμε την κοιλιά. Το γεμίζουμε. Το δένουμε.<br /><br />4. Βάζουμε τις λαδόκολλες σταυρωτά μέσα σε βαθύ ταψί. Ακουμπάμε το κοτόπουλο.<br /><br />5. Ανακατεύουμε σε μπολ το λάδι, τη μουστάρδα, το λεμόνι, τη ρίγανη, το θυμάρι και το αλατοπίπερο. Περιχύνουμε το κλέφτικο. Αλείφουμε γύρω γύρω.<br /><br />6. Κλείνουμε τις λαδόκολλες, κρατώντας μέσα όλα τα ζουμιά. Τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο. Ακουμπάμε στο ταψί.<br /><br />7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150-170ºc από 2 ώρες και 30' μέχρι 2 ώρες και 45'. Στις 2 ώρες και 30' ανοίγουμε τις λαδόκολλες και ελέγχουμε το ψήσιμο.</span></div>
<div class="news_body"><span><br /></span></div>
<div class="news_body">www.argiro.gr</div>

Σχετικά άρθρα