Ένα διαφορετικό μιλφέιγ μπισκότο με φράουλες!

<h3><span style="text-decoration: underline;">Υλικά συνταγής</span></h3>
<ul class="ingredients">
<li>2 φύλλα σφολιάτας</li>
<li>250 γρ. φράουλες</li>
<li class="subtitle">Για την κρέμα</li>
<li>1 λίτρο γάλα πλήρες</li>
<li>200 γρ. ζάχαρη</li>
<li>130 γρ. κορν φλάουρ</li>
<li>1 βανίλια</li>
<li>2 αβγά</li>
<li>250 γρ. κρέμα γάλακτος παγωμένη</li>
<li>2 συσκευασίες γεμιστά μπισκότα</li>
<li>άχνη για το σερβίρισμα</li>
</ul>
<div class="time"><em><span style="text-decoration: underline;"><strong>Εκτέλεση</strong></span></em></div>
<div id="fragment-1" class="news_body"><span>Στρώνουμε λαδόκολλα σε λαμαρίνα. Απλώνουμε επάνω τη σφολιάτα. Με πιρούνι την τρυπάμε παντού και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220ºC, στον αέρα, για 10΄. Βγάζουμε τη σφολιάτα από το φούρνο και την αναποδογυρίζουμε με τη βοήθεια της λαδόκολλας. </span></div>
<div class="news_body"><span><br /></span></div>
<div class="news_body"><span>Με γάντια κουζίνας στα χέρια πατάμε καλά τη σφολιάτα να ξεφουσκώσει και αφαιρούμε τη λαδόκολλα. Χαμηλώνουμε το φούρνο στους 170ºC και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 20΄ μέχρι να ροδίσει καλά. Την αφήνουμε να κρυώσει.</span></div>
<div class="news_body"><span><br />Σπάμε τα μπισκότα σε χοντρά κομμάτια.</span></div>
<div class="news_body"><span><br />Κρατάμε 1½ φλ. γάλα και βάζουμε το υπόλοιπο σε μια κατσαρόλα. Προσθέτουμε τη βανίλια και βάζουμε σε μέτρια φωτιά. Εν τω μεταξύ,ανακατεύουμε σε ένα μεγάλο μπολ τη ζάχαρη με το κορν φλάουρ το κρύο γάλα και τα αυγά με σύρμα. Λίγο πριν πάρει βράση το γάλα,αποσύρουμε από την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε το 1/3 του καυτού γάλακτος στο μείγμα των αυγών. Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα. Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με γρήγορες κινήσεις έως ότου δέσει η κρέμα και αρχίσει να κοχλάζει. </span></div>
<div class="news_body"><span><br /></span></div>
<div class="news_body"><span>Την αποσύρουμε από τη φωτιά και την αδειάζουμε αμέσως σε ένα ρηχό μπολ ώστε να κρυώσει γρήγορα για να μην ψηθεί το αβγό. Την απλώνουμε ομοιόμορφα και τη σκεπάζουμε με μεμβράνη, η οποία πρέπει να εφάπτεται στην επιφάνεια της κρέμας, για να μην κάνει πέτσα καθώς κρυώνει. </span></div>
<div class="news_body"><span><br /></span></div>
<div class="news_body"><span>Αφήνουμε στον πάγκο της κουζίνας ώσπου να κρυώσει περίπου 1 ώρα και μετά τη βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες περίπου να σφίξει. </span></div>
<div class="news_body"><span>Την χτυπάμε με το μίξερ να αφρατέψει.<br />Χτυπάμε την κρύα κρέμα σε παχύρρευστη μορφή. Την προσθέτουμε στην κρύα κρέμα βανίλιας.</span></div>
<div class="news_body"><span><br />Κόβουμε κάθε σφολιάτα στη μέση και κάνουμε στρώσεις σφολιάτα, κρέμα, μπισκότα και φράουλες. Επαναλαμβάνουμε. Πασπαλίζουμε με άχνη.</span></div>
<div class="news_body"><span><br /></span></div>
<div class="news_body">www.argiro.gr</div>

Σχετικά άρθρα