Αρχική / Ψυχολογία / Κρίσεις πανικού / Mπορεί ένα παιδί να πάθει κρίση πανικού;
Mπορεί ένα παιδί να πάθει κρίση πανικού;  thumbnail

Mπορεί ένα παιδί να πάθει κρίση πανικού;

Αναγνώστης μας ρωτά: 


Καλησπέρα σας.Το θέμα που με απασχολεί έχει να κάνει με τον 6 ετών γιο μου ο οποίος είχε μία τραυματική εμπειρία απαγωγής όταν ήταν 3. Σε ένα περίπατο με την αδερφή της γυναίκας μου άφησε το χέρι της και κάποια άλλη γυναίκα τον πήρε μαζί της για αρκετή απόσταση. Έκτοτε παθαίνει κρίση πανικού όταν βρισκόμαστε με πάρα πολύ κόσμο σε εκδηλώσεις κλπ. Από εκείνη τη μέρα νομίζω ότι θυμάται μόνο τον καβγά μεταξύ των γυναικών και τις φωνές τους. Ποτέ δεν ανέφερε κάτι αλλά ούτε κι εμείς. Ευχαριστώ. 


Αγαπητέ αναγνώστη. Στο ερώτημά σας απάντησε η παιδοψυχίατρος, κυρία Μερσύνη Αρμενάκα 


 


 

 

Χαίρετε το βίωμα του γιου σας ειναι έντονα τραυματικό.Πιθανόν να έχει στοιχεία μετατραυματικής διαταραχής του στρες καθώς φαίνεται να εχει αποσπασματικές μνήμες και να επιτείνεται το άγχος του σε μέρη με άγνωστα άτομα . Φαίνεται ότι λειτουργεί μεσω της  αποφυγής ανάλογων χωρών όπως στο παλιό περιστατικό . Τα παιδιά επίσης ( όπως και οι ενήλικες) μπορεί να εμφανίζουν συχνα  εφιάλτες και δυσκολίες στην συγκέντρωση του . 

 

Επειδή ήταν αρκετά μικρός δεν αποκλείεται κάποιες απο τις αναφορές του να είναι ουσιαστικά δικά σας σχόλια . Το πιο πιθανό ειναι και εσεις ως γονείς να νιωθετε παρόμοια ένταση η οποία να μεταφέρεται στο παιδί . 

 

Πιστεύω ότι θα βοηθηθείτε πολύ με ψυχοθεραπεία μεσω τραυματοθεραπείας και ιδίως την τεχνική ΕΜDR , για την οποία μπορείτε να ενημερωθείτε μέσω της ανάλογης ιστοσελίδας. 

 

Μαζί με τον ειδικό ψυχικής υγείας θα μπορέσετε να διεργαστείτε το τραυματικό συμβάν καθώς φαίνεται οτι η σύντομη αρπαγή του παιδιου σας καταγράφηκε στην μνήμη σας ως απαγωγή , το οποίο απο μόνο του ειναι πολύ επιβαρυντικό και σας δημιουργεί αναστάτωση και μεγάλη δυσφορία.
Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X