Αρχική / Σεξ / Γυναίκα / Σημάδια ότι η γυναίκα δεν απολαμβάνει το σεξ
Σημάδια ότι η γυναίκα δεν απολαμβάνει το σεξ  thumbnail

Ελευθερία, 36 ετών

Σημάδια ότι η γυναίκα δεν απολαμβάνει το σεξ

Αναγνώστριά μας ρωτά; 


Ο άντρας μου ετών 43 θέλει διαρκώς να κάνουμε σεξ σε βαθμό εξαντλητικό και αργεί γύρω στη μια ώρα να εκσπερματώσει κι όταν γίνεται αυτό λέει ότι θέλει κι άλλο γενικά ως άνθρωπος έχει κάποιες μανίες, δηλ. με παίρνει διαρκώς τηλέφωνα πολλές φορές τη μέρα θέλει συνέχεια να είναι δίπλα μου αλλά δεν γίνεται γιατί δουλευουμε κι οι δυο παρα πολύ και έχουμε δυο παιδιά τρεχω πολύ και είμαι εξαντλημενη πείτε μου γιατί αργει τόσο στην εκσπερμάτιση;


Αγαπητή αναγνώστρια. Στο ερώτημά σας απαντά η Χαρίκλεια Μανουσάκη Επιστημονική Συνεργάτης σε Θέματα Ψυχικής Υγείας κι Επικοινωνίας


Χαρίκλεια Μανουσάκη


Μία καθυστέρηση στην εκσπερμάτιση μπορεί να οφείλεται σε οργανικά ή ψυχολογικά αίτια. Οργανικά μπορούν να θεωρηθούν, μία νόσος (πχ καρδιακή, ορμονική, κλπ), οι παρενέργειες από λήψη φαρμακευτικής αγωγής για ιατρικούς λόγους, η υψηλή συχνότητα συνουσιών, ενώ τα ψυχολογικά αίτια μπορούν να αφορούν σε άγχος, δυσφορία, ενοχές, συσσωρευμένη δυσφορία, εγκλωβισμένο θυμό, εσωτερικές συγκρούσεις, κλπ.


Αρχικά, η καθυστερημένη εκσπερμάτιση αξιολογείται προκειμένου να αποκλειστούν εμπόδια οργανικής αιτιότητας και σε συνέχεια προχωρούμε σε ψυχολογική αξιολόγηση.


Η ψυχολογική αξιολόγηση εξετάζει εάν η καθυστερημένη εκσπερμάτιση αποτελεί ένα πρωτογενές ή δευτερογενές πρόβλημα, δηλαδή εάν πρόκειται για μια δυσλειτουργία που αντιμετωπίζει ο άντρας από την έναρξη της σεξουαλικής του ζωής, ή όχι.


Εάν ο άνδρας λειτουργούσε φυσιολογικά πριν τη διαπίστωση του προβλήματος, συνήθως εξετάζουμε τις βαθύτερες ζώνες της ψυχικής δομής του ατόμου, εφόσον πρώτα αποκλείσουμε ότι  μπορεί να οφείλεται στην κούραση της καθημερινότητας, το στρες λόγω επαγγελματικών ή άλλων υποχρεώσεων, κλπ.


Για την απάντηση του ερωτήματος σας, χρειάζονται περισσότερες διευκρινήσεις, όπως πως είναι γενικά η ερωτική σας ζωή κι επιθυμία, πόσο συχνά συμβαίνει η καθυστέρηση εκσπερμάτισης και πόσο αυτή -κι οι άλλες «μανίες» που αναφέρετε- επηρεάζουν αρνητικά τη σχέση σας.


Επειδή διαισθάνομαι ότι η δυσφορία που νιώθετε σύντομα θα επηρεάσει τη δυναμική σας ως ζεύγος, θα σας πρότεινα να αναρωτηθείτε τους ρόλους που ο καθένας σας διαδραματίζει στην οικογένεια, τη γενικότερη ποιότητα της οικογενειακής και προσωπικής σας ζωής, καθώς και τους τρόπους που εκτονώνετε τα αρνητικά συναισθήματα που προκύπτουν από τις καθημερινές φροντίδες της οικογένειας σας.


Θα ήταν καλό, να μην αφήσετε το θέμα να χρονίσει και να παγιωθεί μέσα στη σχέση.


Όταν ένα θέμα δεν γίνεται αντικείμενο επικοινωνίας και φροντίδας, ανάμεσα σε ένα ζευγάρι, υπάρχει ο κίνδυνος της επιδείνωσης του και της κατά συνέπεια βίωσης συναισθημάτων εκνευρισμού, επικριτικών σχολίων, ή/και απορριπτικής στάσης.


Δύο σύντροφοι που έχουν οικογένεια, παιδιά κι αυξημένες υποχρεώσεις, οφείλουν να φροντίσουν την οντότητα που λέγεται ζεύγος κι αποτελεί σημείο αναφοράς, θαλπωρής, αγάπης και μοναδικής συνεύρεσης.


Κατά τη γνώμη μου, οφείλετε να διερευνήσετε τους παράγοντες που προκαλούν τη δυσφορία στη σχέση, ώστε να αποτρέψετε τυχόν μελλοντικές συγκρούσεις που οπωσδήποτε θα εντείνουν το πρόβλημα.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X