Συνάντηση Κοντονή – ΣΕΓΑΣ

Περισσότερες από δυόμιση ώρες διήρκεσε η συνάντηση των εκπροσώπων του ΣΕΓΑΣ με τον Υφυπουργό αθλητισμού Σταύρο Κοντονή. Οι δύο πλευρές είχαν την ευκαιρία να αναπτύξουν μεγάλο φάσμα θεμάτων, που απασχολούν τον ελληνικό στίβο, με τον Υφυπουργό να δείχνει εξαιρετικό ενδιαφέρον και διάθεση να προχωρήσει άμεσα πολλά αυτά.

Ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος, ο γενικός γραμματέας Βασίλης Σεβαστής και ο αντιπρόεδρος Γιάννης Σταματόπουλος είχαν την ευκαιρία να θέσουν στον Υφυπουργό ζητήματα οικονομικά, λειτουργικά και θεσμικά. Μάλιστα για την καλύτερη ενημέρωση του, του παρέδωσαν σχετικό υπόμνημα με βασικές προτεραιότητες της ομοσπονδίας.

Ο κ. Κοντονής ήταν ιδιαίτερα θετικός σε όλα τα ζητήματα που άκουσε και μάλιστα στη διάρκεια της συνάντησης προχώρησε σε τηλεφωνικές επαφές τόσο για το θέμα του κλειστού της Παιανίας όσο και του ΟΑΚΑ, το οποίο φαίνεται πως θα έχει άμεση εξέλιξη, μετά την πολύμηνη στασιμότητα στην οποία είχε επέλθει.

Ο ΣΕΓΑΣ ζήτησε από τον Υφυπουργό να επαναφέρει την χρηματοδότη των ομοσπονδιών σε υψηλότερα επίπεδα, αλλά και την άμεση καταβολή μέρος της φετινής χρηματοδότησης, προκειμένου στο σύνολο τους οι ομοσπονδίες να μπορέσουν να λειτουργήσουν βάση προγραμματισμού.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο θέμα των σταδίων. Το ζήτημα του κλειστού της Παιανίας απέσπασε αρκετή ώρα από την κουβέντα και φαίνεται πως με βάση και τη θετική τοποθέτηση της Περιφέρειας θα δρομολογηθεί άμεσα, όπως επίσης και οι ανακατασκευές στο κλειστό προπονητήριο του ΟΑΚΑ.

Παράλληλα ο ΣΕΓΑΣ ζήτησε ανακατασκευή στο Καυτανζόγλειο, το στάδιο της Λάρισας και των Τρικάλων, αλλά και τον εξοπλισμό του Πανθεσσαλικού σταδίου.

Τέλος η ομοσπονδία στάθηκε στην ουσιαστική λειτουργία του ΕΚΑΕ, προκειμένου αθλητές και προπονητές να έχουν επιστημονική υποστήριξη, αλλά και στην αδιάλειπτη και απρόσκοπτη λειτουργία του ΕΣΚΑΝ.

Σχετικά άρθρα