Μαυρομάτικα φασόλια με κάππαρη

<p><strong class="bbc">Υλικά</strong></p>
<ul>
<li><span>250 γρ. μαυρομάτικα φασόλια</span></li>
<li><span>2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα</span></li>
<li><span>1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο</span></li>
<li><span>3 κουταλιές σούπας κάππαρη ψιλή</span></li>
<li><span>1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο</span></li>
<li><span>½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο</span></li>
<li><span>10 -15 ελιές μαύρες </span></li>
<li><span>μισό φλ. τσαγιού ελαιόλαδο</span></li>
<li><span>3 κουτ. σούπας μπαλσάμικο ξύδι </span></li>
<li><span>αλάτι, πιπέρι</span></li>
</ul>
<div><strong>ΕΚΤΕΛΕΣΗ</strong></div>
<div><strong><br /></strong></div>
<div>Πλένετε τα φασόλια και τα βράζετε σε αρκετό νερό για 5 λεπτά. Τα στραγγίζετε και τα βάζετε ξανά να βράσουν σε ζεστό νερό για 40 περίπου λεπτά χωρίς όμως να λιώσουν. Στραγγίζετε τα νερά τους και τα αφήνετε μέσα σε ένα τρυπητό να στεγνώσουν εντελώς. Σ’ ένα μπολ ανακατεύετε τα λαχανικά με τα φασόλια τις ελιές και την κάππαρη. Σε ένα μπολ αναμιγνύετε το αλατοπίπερο με το λάδι και το ξύδι και περιχύνετε τα φασόλια. Ανακατεύετε και σερβίρετε. </div>

Σχετικά άρθρα