Δραματικές ώρες για την Πάρμα

Προς τον… γκρεμό οδηγείται η Πάρμα, με αποτέλεσμα να αναβληθεί και το ματς με την Ουντινέζε για το καμπιονάτο! Η κατάσταση στους «παρμετζάνι» έφτασε πλέον στο απροχώρητο και επικρατεί χάος, με αποτέλεσμα ο Ρομπέρτο Ντονατόνι να ακυρώσει τη προπόνηση της Παρασκευής, ενώ ο αρχηγός της ομάδας Aλεσάντρο Λουκαρέλι έστειλε τελεσίγραφο στη διοίκηση!
Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, η Πάρμα είναι ένα βήμα πριν από την πτώχευση! Οι «παρμτζάνι» αντιμετωπίζουν πολλά οικονομικά, διοικητικά και αγωνιστικά προβλήματα όλη τη χρονιά, με αποτέλεσμα να αναβληθεί το παιχνίδι με την Ουντινέζε για την 24η αγωνιστική του καμπιονάτο, καθώς δεν υπάρχουν από την γηπεδούχο τα χρήματα για να πληρώσουν τα έξοδα του αγώνα. Καταλαβαίνετε πως αυτό σημαίνει ότι στα ταμεία της ομάδας δεν υπάρχει ούτε… ευρώ, παρότι, σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, άλλαξε φέτος δυο φορές ιδιοκτήτη! Να θυμίσουμε ότι από μερικές ημέρες κατασχέθηκαν τέσσερα αυτοκίνητα (τρία βαν).
Σύμφωνα με τη «Gazzetta dello Sport», τα χρέη της Πάρμα αγγίζουν τα… 86 εκ. ευρώ, χωρίς σε αυτό το ποσό να συμπεριλαμβάνονται το 1,8 εκατομμύριο που οφείλεται στη Λιόν για τον Μπελφοντίλ και το χρέος των 470.000 στον Παναθηναϊκό για το Σωτήρη Νίνη.
Στις 19 Μαρτίου αναμένεται να βγει απόφαση της εισαγγελίας της Πάρμας για την πτώχευση του συλλόγου. Βλέπετε, η νέα διοίκηση της ομάδας δεν μπορεί να πληρώσει τους μισθούς, αλλά και τα χρέη στην εφορία. Να θυμίσουμε πως η νυν διοίκηση ανέλαβε πριν από ένα μήνα!
Ο προπονητής και οι παίκτες δεν αντέχουν άλλο, και ο Ρομπέρτο Ντοναντόνι ακύρωσε τη προπόνηση της Παρασκευής. Η κατάσταση είναι έκρυθμη και ο Αλεσάντρο Λουκαρέλι είχε συνάντηση με τον πρόεδρο για να του μεταφέρει την κατάσταση στα αποδυτήρια. Οι παίκτες είχαν δώσει διορία έως την 16η Φεβρουαρίου, για την πληρωμή μισθών και λοιπών χρεών…«Σε προηγούμενη συνάντηση μου είχε υποσχεθεί πως θα κάνει προσπάθεια να βρει χρήματα. Του είπα πως η υπομονή έχει και όρια και η δική μας έχει εξαντληθεί. Κουραστήκαμε με τα λόγια. Αν δεν δούμε πράξεις, τότε μας αναγκάζουν να προχωρήσουμε στις ενέργειες τις οποίες έχουμε ήδη προαναγγείλει», υπογράμμισε ο άσος της Πάρμα.
Οι δραματικές στιγμές που ζει η Πάρμα έβγαλε στους… δρόμους και τις αρχές της πόλης. Είναι χαρακτηριστικό πως ο δήμαρχος της Πάρμα, Φεντερίκο Πιτσαρότι συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ιταλικής Λίγκας, Μαουρίτσιο Μπερέτα, αλλά δεν είχε καλά νέα. «Η κατάσταση δεν είναι διαχειρίσιμη. Κάνουμε ότι μπορούμε για να σώσουμε το στολίδι της πόλης μας, αλλά δεν νομίζω πως θα προλάβουμε να βρούμε κάποια λύση. Ούτε η δημοτική αρχή μπορεί να αναλάβει μια ομάδα με δεκάδες εκατομμύρια χρέη, χωρίς καμία εγγύηση», υπογράμμισε χαρακτηριστικά…
Να θυμίσουμε ότι στην Πάρμα πήγε πριν από ένα μήνα και και ο Αλβανός πρώην άσος του ΠΑΣ Γιάννινα Άντι Λίλα! Η Πάρμα είχε στο παρελθόν και ευρωπαϊκές επιτυχίες, καθώς έχει κατακτήσει δύο Κύπελλα UEFA, ένα Κύπελλο Κυπελλούχων, τρία Κύπελλα Ιταλίας, ένα Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ.

OFFICIAL: Parma – Udinese postponed. Story to follow.
— footballitalia (@footballitalia) February 20, 2015

Σχετικά άρθρα