«Αισιόδοξος γιατί δεν έχουμε φτάσει στο πικ»!

Εξαιρετικά ανταγωνιστικό χαρακτηρίζει το Πρωτάθλημα της φετινής σεζόν ο Βασίλης Σπανούλης, αρχηγός του Ολυμπιακού, ο οποίος αναδείχθηκε MVP της 17ης αγωνιστική της Basket League ΣΚΡΑΤΣ, ενώ δηλώνει αισιόδοξος για την πορεία της ομάδας του, γιατί δεν έχει φτάσει ακόμη στο πικ της απόδοσης της.
Ο ηγέτης των «ερυθρολεύκων» συγκέντρωσε 32 βαθμούς στο ράνκινγκ (21 πόντοι με 6/6 βολές, 6/8 δίποντα, 1/5 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 12 ασίστ, 8 κερδισμένα φάουλ και 5 λάθη σε 33’ συμμετοχής) στην χθεσινή (19/2) εντός έδρας νίκη του Ολυμπιακού επί της ΑΕΚ (83-77), για την οποία σχολίασε στο www.esake.gr ότι: «Όταν είσαι μεγάλη ομάδα πρέπει να βρίσκεις τον τρόπο να νικάς και στην κακή σου ημέρα και εμείς αυτό κάναμε».
Ο Σπανούλης εξομολογήθηκε ότι το μόνο που τον ανησυχεί για την κατάληξη της πορείας των «ερυθρόλευκων» την φετινή αγωνιστική χρονιά, είναι οι τραυματισμοί.
–         Τι σημαίνει για εσένα η ανάδειξη σου σε MVP της 17ης αγωνιστικής της Basket League ΣΚΡΑΤΣ σε συνδυασμό με την δύσκολη εντός έδρας νίκη επί της ΑΕΚ;
«Για εμένα δεν σημαίνει τίποτα απολύτως η ανάδειξη μου σε MVP της αγωνιστικής και αυτό γιατί το πιο σημαντικό είναι πως κέρδισε η ομάδα χωρίς μάλιστα να παίξει καλά. Δεν είχαμε την απαιτούμενη συγκέντρωση και ενέργεια. Αλλά όταν είσαι μεγάλη ομάδα πρέπει να βρίσκεις τον τρόπο να νικάς και στην κακή σου ημέρα και εμείς αυτό κάναμε».
–         Πλησιάζοντας στην κρίσιμη εποχή για την επίτευξη των στόχων σας για την φετινή σεζόν, τι σε κάνει να αισιοδοξείς και τι να ανησυχείς για την πορεία του Ολυμπιακού;
«Έχουμε κάνει μερικές μεγάλες νίκες σε Ευρωλίγκα και Ελλάδα το τελευταίο δίμηνο, αισιοδοξώ γιατί δεν έχουμε φτάσει ακόμη στο πικ της απόδοσης μας. Αυτό που με κάνει να ανησυχώ είναι οι τραυματισμοί. Δεν θέλω να έχουμε τραυματισμούς, να έχουμε όλοι την υγεία μας, αυτό θέλω μόνο».
–         Ποια είναι η άποψη σου για την Basket League ΣΚΡΑΤΣ της φετινής σεζόν;
«Πρόκειται για ένα εξαιρετικά ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Κάθε χρόνο όλο και περισσότερες ομάδες βελτιώνονται και αυτό βοηθάει στην εικόνα του πρωταθλήματος».
 

Σχετικά άρθρα