Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Πιέρ Κάρλο Πάντοαν:Η Ελλάδα πήρε αναγκαίο χρόνο
Πιέρ Κάρλο Πάντοαν:Η Ελλάδα πήρε αναγκαίο χρόνο thumbnail

Πιέρ Κάρλο Πάντοαν:Η Ελλάδα πήρε αναγκαίο χρόνο

"Όλος αυτός ο μηχανισμός έχει ως κύριο στόχο το να δοθεί στην ελληνική κυβέρνηση και στους θεσμούς ο αναγκαίος χρόνος για να σκεφθούν έναπρόγραμμα ή συμβόλαιο, όπως η ελληνική κυβέρνηση προτιμά να το αποκαλεί", δήλωσε ο ιταλός υπουργός Οικονομικών Πιέρ Κάρλο Πάντοαν κατά την διάρκεια ομιλίας του σε αμερικανικό πανεπιστήμιο στην πόλη της Μπολόνια.


"Δίνει έμφαση στην ανάγκη ανοικοδόμησης της ελληνικής οικονομίας, με βαθιές μεταρρυθμίσεις, αρχίζοντας από την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής", πρόσθεσε ο Πάντοαν. "Η συμφωνία με την Ελλάδα είναι ένα πρώτο σημαντικό βήμα".


Το ΑΠ-ΜΠΕ αναφέρει πως σύμφωνα με τον ιταλό τεχνοκράτη υπουργό "η ελληνική πραγματικότητα χαρακτηρίζεται από δυσκολίες διότι οι χρηματοοικονομικοί πόροι εξαντλούνται. Υπήρξαν ενδείξεις έντασης στις αγορές οι οποίες, όμως, αμβλύνθηκαν μετά τη χθεσινοβραδινή συμφωνία και αυτό αποτελεί καλή είδηση".


"Είναι σημαντικό η ευκαιρία αυτή να τύχει της καλύτερης δυνατής εκμετάλλευσης, διότι το πρόβλημα εμπιστοσύνης ήταν ένα σοβαρό πρόβλημα. Η αμοιβαία εμπιστοσύνη ανάμεσα σε όλες τις εμπλεκόμενες χώρες πρέπει να ενισχυθεί, διότι διαφορετικά είναι δύσκολο να μπορέσουν να τηρηθούν οι μελλοντικές δεσμεύσεις", τόνισε τέλος ο Πιέρ Κάρλο Πάντοαν.


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X