Σαργκάνης: «Ισχυρότερο κίνητρο ο Παναθηναϊκός»

Ο Παναθηναϊκός έχει μεγαλύτερο κίνητρο καθώς κυνηγάει το θαύμα, υποστήριξε με δηλώσεις του ο Νίκος Σαργκάνης.
Ο παλαίμαχος τερματοφύλακας, που έχει φορέσει τις φανέλες και των δύο ομάδων σε συνέντευξη του στην Live Sport τόνισε πως τα ντέρμπι δεν έχουν φαβορί.
Αναλυτικά:
Για το φαβορί του ντέρμπι: «Δεν έχει φαβορί το ντέρμπι. Διαχρονικά κανένα παιχνίδι Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού δεν έχει φαβορί, σε όποια κατάσταση και αν βρίσκονται οι δύο ομάδες. Και ειδικότερα στην παρούσα φάση, με τις υποχρεώσεις που έχει ο Ολυμπιακός σε πρωτάθλημα, Κύπελλο, Ευρώπη, καθώς και με τον τρόπο που αγωνίζεται. Ο Παναθηναϊκός είναι ανεβασμένος στα τελευταία παιχνίδια και το ντέρμπι είναι ανοιχτό σε κάθε αποτέλεσμα».
Για το αν οι παίκτες του Ολυμπιακού υποτιμούν τον αντίπαλό τους: «Άποψή μου είναι ότι δεν υποτιμούν κάποιον αντίπαλο. Απλώς η Ευρώπη είναι πιο ελκυστική, για πολλούς και διαφορετικούς λόγους, κι εκεί οι παίκτες του Ολυμπιακού αποδίδουν καλύτερα, με εξαίρεση φυσικά το τελευταίο παιχνίδι στην Ουκρανία. Στο πρωτάθλημα πριν από ενάμιση μήνα ο ΠΑΟΚ “έπαιζε” δυνατά για τον τίτλο και ο Ολυμπιακός όχι μόνο μείωσε την διαφορά, αλλά πέρασε στην κορυφή».
Για το αν ο Παναθηναϊκός έχει το κίνητρο: «Σίγουρα έχει μεγαλύτερο κίνητρο. Προσπαθεί για το θαύμα, αλλά σε ένα ντέρμπι όλα μπορούν να γίνουν. Περίμενε κανένας πέρυσι ότι ο Παναθηναϊκός θα νικήσει 3-0 στο Φάληρο; Δεν νομίζω. Όταν παίζει Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός και οι δύο ομάδες θέλουν τη νίκη».
Για το αν οι παίκτες του Παναθηναϊκού είναι πιο ξεκούραστοι: «Μα τότε γιατί λέμε ότι ο Ολυμπιακός έχει μεγαλύτερο και ποιοτικότερο ρόστερ; Είναι προφανές ότι διαθέτει τόσους καλούς παίκτες για να μπορεί να ανταποκριθεί σε όλες τις υποχρεώσεις του. Στο κάτω-κάτω, αν στον Ολυμπιακό είχαν το μυαλό τους μόνο στο ελληνικό πρωτάθλημα, τότε δεν θα ανέβαζαν τόσο πολύ το μπάτζετ τους. Επομένως, έχει τόσους ποιοτικούς παίκτες για να τα καταφέρει σε όλες τις διοργανώσεις».
Για το ροτέισον του Περέιρα: «Έχω την αίσθηση ότι ειδικά με την ΑΕΚ υποτιμήθηκε ο αντίπαλος. Ο προπονητής έκανε μια επιλογή παικτών στη σύνθεση, γιατί πίστευε ότι με αυτούς θα νικούσε την ΑΕΚ. Αποδείχτηκε, όμως, ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα και πιστεύω ότι θα δυσκολευτεί αρκετά για να προχωρήσει στο Κύπελλο. Όσον αφορά στην ήττα από την Ντνίπρο, θέλω να πω ότι ο Ολυμπιακός έχει μια καλή ευκαιρία να φτιάξει άμεσα πάλι την εικόνα του στο ντέρμπι».
Για το τι θα κρίνει το ντέρμπι: «Η εμπειρία μάς έχει διδάξει ότι αυτά τα ντέρμπι τα κερδίζει όποια ομάδα είναι πιο συγκεντρωμένη και κάνει τα λιγότερα λάθη στο 90λεπτο».
Για τους παίκτες που μπορούν να κάνουν την διαφορά: «Καταλυτικό ρόλο παίζουν οι παίκτες που έχουν προσωπικότητα. Γι΄ αυτό, άλλωστε, λέμε πως οι μεγάλοι παίκτες είναι για τα μεγάλα παιχνίδια. Στον Παναθηναϊκό ξεχωρίζει η προσωπικότητα του Μπεργκ και η απόδοσή του είναι βαρόμετρο για όλη την ομάδα. Εκτός από σκόρερ, είναι και παίκτης ομάδας. Στον Ολυμπιακό, ο παίκτης που ξεχωρίζει είναι ο Τσόρι. Πρέπει, πάντως, να τονίσω πως στα ντέρμπι σημαντικό ρόλο παίζει και η μέρα στην οποία θα βρεθούν οι τερματοφύλακες».
Για τον Στιλ: «Ο Στιλ είναι από τις ευχάριστες εκπλήξεις της φετινής χρονιάς, καθώς δεν τον γνωρίζαμε. Είναι ένα πολύ καλός τερματοφύλακας και αν συνεχίσει έτσι θα γράψει και αυτός τη δική του ιστορία στον Παναθηναϊκό».
Για τα νεύρα σε τέτοια ματς: «Οι παίκτες είναι επαγγελματίες και ξέρουν πως να αντιδρούν σε κάθε περίσταση. Όταν ένας παίκτης εκνευρίζεται με τις αποφάσεις του διαιτητή, κάνει κακό στη δική του απόδοση και κατ’ επέκταση στην απόδοση της ομάδας του. Όσο το λιγότερο ασχολούνται με τους διαιτητές, τόσο το καλύτερο είναι για την ομάδα τους».
Για την παρουσία 1.500 αστυνομικών: «Απλά εύχομαι να είναι η τελευταία φορά. Ένας αγώνας είναι και δεν μιλάμε για πόλεμο».

Σχετικά άρθρα