Πράσινος κυρίαρχος!

Ο Παναθηναϊκός έπαιξε καλύτερα και πιο έξυπνα από τον Ολυμπιακό και πήρε το ντέρμπι με 2-1. Πολύ σασπένς και τρία γκολ στο δεύτερο ημίχρονο! Ποιοτικό ντέρμπι μετά από καιρό! Μείωσαν στους τρεις βαθμούς τη διαφορά οι πράσινοι και έδωσαν νέο ενδιαφέρον στη μάχη της κορυφής.
Περισσότερα σε λίγο…
A’ Ημίχρονο: Η επιτομή της αλληλοεξουδετέρωσης και της χαμηλής ποιότητας το πρώτο μέρος του ντέρμπι. Με 4-4-2 (με ρόμβο) παρέταξε τους πράσινους ο Αναστασίου, απέναντι στο 4-2-3-1 του Περέιρα, ο οποίος κράτησε στον πάγκο τους Ντομίνγκες και Κασάμι. Ο Ολυμπιακός επιχείρησε κατοχή στα πρώτα λεπτά, αλλά αυτή η προσπάθεια πνίγηκε στα ασφυκτικά μαρκαρίσματα. Μεγάλη νευρικότητα και από τις δύο ομάδες, αλλά και αποτελεσματικότητα στο κομμάτι τακτική με άριστη πίεση και από τους δύο. Μετά από 15 λεπτά αγώνα ήταν εμφανές ότι ο Παναθηναϊκός στόχευε στις κλεμμένες μπάλες στον χώρο του κέντρου και στους κενούς χώρους που δημιουργούσε (το ελεγχόμενο η αλήθεια είναι) ανέβασμα των κόκκινων αμυντικών.
Με χάμηλο (έως… no) τέμπο κύλησε όλο το 45λεπτο. Δράστης της πρώτης τελικής ο Μανιάτης, το σουτ του οποίο κόντραρε στον Ζέκα και πήρε περίεργη τροχιά για να καταλάηξει στην αγκαλιά του Στιλ. Απάντησε ο Παναθηναϊκός με το αναιμικό σουτ του Νάνο, άουτ.
Στο 27′ ο Ντουρμά έκανε την κίνηση να συγκλίνει προς την περιοχή αλλά το σουτ κατέληξε στην …ΓΑΔΑ, ενώ στο 34′ ο Καρέλης έφυγε στον κενό χώρο αλλά το μαρκάρισμα του Σαντάνα τον υποχρεώσε σε άψυχο σουτ στην αγκαλιά του Ρομπέρτο. Προσθέστε και το άστοχο σουτ του Ζέκα από διαγώνια θέση και γράψτε “end of story” από πλευράς τελικών προσπαθειών.
 

Σχετικά άρθρα