Παπάζογλου: «Θα πάρουμε αυτό που μας αξίζει»

Χρονικά, ήταν η τελευταία μεταγραφή της Ξάνθης. Ο Τάσος Παπάζογλου ανακοινώθηκε στις 2 Φεβρουαρίου από την ξανθιώτικη ομάδα και μέσα σε διάστημα λίγων ημερών πραγματοποίησε το ντεμπούτο του και στο πρωτάθλημα και στο κύπελλο. Ο 26χρονος αμυντικός έδωσε συνέντευξη στο επίσημο site της ομάδας για τις πρώτες του εντυπώσεις, τους στόχους και τις φιλοδοξίες του με την Ξάνθη.
Και με τον Πανσερραϊκό αλλά και με τον Ολυμπιακό είχες αντιμετωπίσει την SKODA ΞΑΝΘΗ – έχοντας σκοράρει μάλιστα – εις βάρος της. Τι άποψη είχες σχηματίσει σαν αντίπαλος για την ξανθιώτικη ομάδα;
Η γνώμη που είχα για την SKODA ΞΑΝΘΗ δεν διέφερε από αυτό που πιστεύουν όλοι όσοι γνωρίζουν έστω και λίγο το ελληνικό ποδόσφαιρο. Είναι μία οργανωμένη ομάδα που παίζει καλό ποδόσφαιρο και γενικά εμπνέει σεβασμό.
Πως έγινε η προσέγγιση από την SKODA ΞΑΝΘΗ και γιατί την επέλεξες σαν επόμενο σταθμό της καριέρας σου;
Υπήρχε ενδιαφέρον από ομάδες της Superleague όμως επέλεξα την SKODA ΞΑΝΘΗ γιατί πίστεψα ότι ήταν ένα καλό βήμα για την καριέρα μου για να επιστρέψω στη Superleague. Και γιατί όπως είπα και πριν, πληροί όλες τις προδιαγραφές που θέλει ένας ποδοσφαιριστές για να αγωνίζεται σε ψηλό επίπεδο.
Βρίσκεσαι μόλις 2 εβδομάδες στη νέα σου ομάδα και ήδη έχεις πραγματοποιήσει το ντεμπούτο σου και στο πρωτάθλημα αλλά και στο κύπελλο. Σε «δυσκόλεψε» η άμεση εμπιστοσύνη του προπονητή στο πρόσωπό σου;
Δεν έχω κανένα πρόβλημα με την προσαρμογή. Εδώ με βοήθησε πολύ το καλό κλίμα στα αποδυτήρια και με έκανε να νιώσω πιο άνετα. Είμαι χαρούμενος που με εμπιστεύθηκε τόσο γρήγορα ο προπονητής και σε μικρό διάστημα αγωνίστηκα και στο πρωτάθλημα και στο κύπελλο.
Οι πρώτες σου εντυπώσεις στην ομάδα και στην πόλη της Ξάνθης;
Λίγο – πολύ ήξερα τι θα αντιμετώπιζα στην SKODA ΞΑΝΘΗ. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την επιλογή μου αλλά και από την συμπεριφορά όλων. Είναι κάτι πολύ θετικό να γίνεσαι αποδεκτός σε μία νέα ομάδα τόσο γρήγορα. Αναφορικά με την πόλη της Ξάνθης δεν είχε τύχει να βρεθώ εδώ εκτός από τα παιχνίδια. Οι πρώτες μου εντυπώσεις είναι θετικές γιατί καταλαβαίνω ότι είναι μία «ζεστή» πόλη από τους χαρακτήρες των ανθρώπων.
Η SKODA ΞΑΝΘΗ, όπως κι άλλες ομάδες, από τις 5 Ιανουαρίου μέχρι τις 16 του Φλεβάρη έδωσε 13 διαδοχικά παιχνίδια και στους δύο θεσμούς που συμμετέχει. Ήταν ένα βαρύ πρόγραμμα που όμως τελείωσε με αρκετές ισοπαλίες…
Πιστεύω ότι η SKODA ΞΑΝΘΗ δεν ήταν τόσο τυχερή, όσο θα μπορούσε. Σε κάθε παιχνίδι δημιουργούσαμε ευκαιρίες αλλά η μπάλα δεν έμπαινε στα δίχτυα με αποτελέσματα τις… ισοπαλίες. Όμως πιστεύουμε στις δυνατότητές μας, γνωρίζουμε πως έχουμε μία πολύ καλή ομάδα και θεωρώ πως στο τέλος θα πάρουμε αυτό που μας αξίζει.
Έγινες γνωστός στον Πανσερραϊκό, πήρες μεταγραφή για τον Ολυμπιακό κι από εκεί η πρόκληση της Κύπρου με τον ΑΠΟΕΛ. Εδώ και μερικές μέρες είσαι μέλος της ποδοσφαιρικής οικογένειας της SKODA ΞΑΝΘΗ. Οι προσωπικές σου φιλοδοξίες ποιες είναι; 
Οι φιλοδοξίες μου είναι να βοηθήσω όσο μπορώ την ομάδα να πετύχει τους στόχους της. Πρωταρχικά αυτό έχω στο μυαλό μου.
Μιλώντας για στόχους, αναφορικά με το πρωτάθλημα, θα έλεγες πως η είσοδος στην πεντάδα έχει απομακρυνθεί;
Ακόμη δεν έχει χαθεί κάτι, έχουμε το παιχνίδι με τη Νίκη Βόλου στο οποίο θα πάρουμε τους βαθμούς κι αν μας γυρίσει λίγο η τύχη μπορούμε να μπούμε και στα play off γιατί έχουμε μία καλή ομάδα.
Το 1-1 με τον ΟΦΗ στο πρώτο παιχνίδι της προημιτελικής φάσης του κυπέλλου δίνει ένα μικρό πλεονέκτημα στην SKODA ΞΑΝΘΗ για τον επαναληπτικό στις αρχές του Μάρτη. Έχοντας και την εμπειρία δύο κατακτήσεων κυπέλλου, μέχρι που πιστεύεις ότι μπορεί να φτάσει η ομάδα στο θεσμό αυτό; 
Πιστεύω ότι ήρθε η ώρα να πάει η SKODA ΞΑΝΘΗ σε ένα τελικό. Τα δεδομένα φέτος με την ποιότητα της ομάδας και το ποδόσφαιρο που παίζει, δείχνουν ότι μπορούμε να φτάσουμε μέχρι εκεί και θα τα δώσουμε όλα για να το πετύχουμε.

Σχετικά άρθρα