Αρχική / More / Αθλητικά / Απίστευτη πρόκληση Τούρκων, αντέδρασε ο ΣΕΓΑΣ
Απίστευτη πρόκληση Τούρκων, αντέδρασε ο ΣΕΓΑΣ thumbnail

Απίστευτη πρόκληση Τούρκων, αντέδρασε ο ΣΕΓΑΣ

Μετά την ολοκλήρωση του Βαλκανικού πρωταθλήματος στην Κωνσταντινούπολη ο ΣΕΓΑΣ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία στηλιτεύει την στάση των διοργανωτών.
Οι Τούρκοι κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης εμφάνιζαν ως "Μακεδονία" την ΠΓΔΜ και ως "Νότια Κύπρο" την Κύπρο. Αυτό προκάλεσε την αντίδραση του αρχηγού της ελληνικής αποστολής, Παναγιώτη Δημακού, ο οποίος ζήτησε την άμεση αλλαγή και τη σωστή καταγραφή με βάση το διεθνές δίκαιο. Όπως έγινε γνωστό με ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΕΓΑΣ η ομοσπονδία θα αποστείλει έγγραφο στην ABAF και την Ευρωπαϊκή ομοσπονδία , όπου θα ζητάει εξηγήσεις και θα απαιτεί την επιβολή κυρώσεων στην τουρκική ομοσπονδία.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Ο ΣΕΓΑΣ με αφορμή την παράβαση από τους Τούρκους των κανόνων του διεθνούς δικαίου για την ονομασία της FYROM, μα πολύ περισσότερο της Κύπρου, με το τέλος του Βαλκανικού Πρωταθλήματος το Σάββατο στην Κωνσταντινούπολη, ανακοινώνει τα εξής:
"Τα μέλη της ελληνικής αποστολής διαπίστωσαν με το τέλος των αγώνων και όταν παρέλαβαν τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα, πως η FYROM αναγραφόταν σε αυτά ως Μακεδονία και η Κύπρος ως Νότια Κύπρος. Αμέσως ο αρχηγός της ελληνικής αποστολής Παναγιώτης Δημάκος διαμαρτυρήθηκε σε έντονο ύφος στον πρόεδρο της Βαλκανικής Ενωσης, Ντόμπρι Καραμαρίνοφ και ζήτησε την άμεση αποκατάσταση του ζητήματος. Ο Βούλγαρος πρόεδρος δεσμεύτηκε να λύσει το θέμα και να προχωρήσει στην έκδοση νέων- σωστών αποτελεσμάτων. Ο ΣΕΓΑΣ το πρωί της Τρίτης θα αποστείλει εγγράφο στην ABAF, με κοινοποίηση στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, στο οποίο θα ζητάει εξηγήσεις για το περιστατικό και θα απαιτεί την επιβολή κυρώσεων στην τουρκική ομοσπονδία. Η μελλοντική στάση της χώρας μας σε σχέση με την τουρκική ομοσπονδία θα συζυτηθεί στο επόμενο διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ".

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X