Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Στο μικροσκόπιο των θεσμών η λίστα με τις μεταρρυθμίσεις
Στο μικροσκόπιο των θεσμών η λίστα με τις μεταρρυθμίσεις thumbnail

Στο μικροσκόπιο των θεσμών η λίστα με τις μεταρρυθμίσεις

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιβεβαίωσε ότι χθες το βράδυ, γύρω στα μεσάνυχτα, έλαβε επιστολή με μια πρώτη δέσμη μεταρρυθμίσεων από τον υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας Γιάνη Βαρουφάκη, προς στον πρόεδρο της Ευρωομάδας Γ. Ντάισελμπλουμ, την Κομισιόν, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ.

Της επιστολής αυτής, προηγήθηκε εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, μεταξύ των ελληνικών αρχών και των εκπροσώπων της Επιτροπής και των άλλων θεσμών, αναφέρουν πηγές της Κομισιόν.


Κατά την άποψη της Επιτροπής ο κατάλογος αυτός είναι επαρκώς περιεκτικός (sufficiently comprehensive) ώστε να αποτελέσει ένα αξιόπιστο σημείο εκκίνησης για μια επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης όπως ζητήθηκε από την Ευρωομάδα στην τελευταία συνεδρίασή της. Ιδιαίτερα ενθαρρυντικό στοιχείο είναι η ισχυρή δέσμευση για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς.

Οι ίδιες πηγές, σύμφωνα με το Αθηναϊκό πρακτορείο, τονίζουν ότι περαιτέρω εξειδίκευση των μεταρρυθμίσεων αναμένεται να κατατεθεί και να συμφωνηθεί πριν από τα τέλη Απριλίου σύμφωνα και με την ανακοίνωση της Ευρωομάδας της περασμένης εβδομάδας.

Υπογραμμίζουν επίσης ότι η αποφασιστική και άμεση εφαρμογή όλων των δεσμεύσεων όσον αφορά τις μεταρρυθμίσεις αποτελούν κλειδί για την επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

 

www.real.gr

 

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X