Αρχική / Διατροφή / Δίαιτα / Δίαιτα για ασθενείς με προβλήματα θυρεοειδούς αδένα
Δίαιτα για ασθενείς με προβλήματα θυρεοειδούς αδένα thumbnail

Μυρτώ, 42 ετών

Δίαιτα για ασθενείς με προβλήματα θυρεοειδούς αδένα

ΕΡΩΤΗΜΑ


Γεια σας είμαι 42 χρονων. Όλη τη ζωή μου ημουν αδύνατη 55 – 56 κιλά, υψος 165 εχω βγαλει το θυρεοειδή μου εδώ και 2 χρονια και τώρα είμαι 64 κιλα και δεν νιωθω καλα με αυτό το παραπάνω βάρος. Προσπαθώ να χάσω τα κιλά αλλα δεν φεύγουν με τίποτα, έχω κάνει πολλές φορές δίαιτα για 1 με 2 κιλά και πάντα τα χάνω. Τώρα δεν κάνω δίατα και βάζω κιλά, δεν χάνω, μηπως είναι εξαιτίας θυρεοειδη; Έχετε να μου προτείνετε κάποια δίαιτα; Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας.


 


Στο ερώτημα απάντησε η Αμαλία Φιλίππου, Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος  


ΑΠΑΝΤΗΣΗ


Με βάση τα στοιχεία που μου αναφέρετε υπολογίζω το Δείκτη Μάζας Σώματός σας φυσιολογικό (ΔΜΣ=23,5kg/m2 με φυσιολογικές τιμές: από 18,5 έως 25) – πράγμα που πρακτικά σημαίνει πως το βάρος για το ύψος σας είναι υγιές. Ωστόσο, η απώλεια μερικών κιλών με στόχο να επιτύχετε το ιδανικό για εσάς σωματικό βάρος έτσι ώστε να νιώθετε πιο όμορφα και άνετα με το σώμα σας είναι εφικτή ακόμα σε ασθενείς με προβλήματα θυρεοειδούς. Η αφαίρεση του θυρεοειδούς αδένα θα μπορούσε να επηρεάσει τις προσπάθειες ελέγχου του βάρους σας εάν δε λαμβάνετε φαρμακευτική αγωγή (θυρεοειδείς ορμόνες) ή ενδεχομένως το πρώτο διάστημα μέχρι να ρυθμιστεί η σωστή δοσολογία του φαρμάκου. Εφόσον έχουν παρέλθει δύο χρόνια, και λαμβάνετε καθημερινά την αγωγή σας πρακτικό εμπόδιο για απώλεια βάρους δεν υπάρχει. Αυτό που χρειάζεστε για να μπορέσετε να ξεκολλήσετε το βάρος σας είναι να οργανωθείτε! Βάλτε πρόγραμμα, μέτρο και ισορροπία στη διατροφή σας. Συνεχείς στερητικές δίαιτες ή ανορθόδοξα προγράμματα διατροφής μπορεί να δυσκολεύουν την προσπάθειά σας, συμβουλευτείτε έναν κλινικό διαιτολόγο που θα σας καθοδηγήσει υπεύθυνα και με ασφάλεια έτσι ώστε να πετύχετε την επιθυμητή απώλεια αλλά και να τη διατηρήσετε σε βάθος χρόνου.


 


Με εκτίμηση,


Φιλίππου Αμαλία
Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος 
Επιστημονική Συνεργάτης Χαροκοπείου Πανεπιστημίου 
Διαιτολογικό γραφείο: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 36, 15124 Μαρούσι

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X