Μπούτρης: «Να αποδείξω ότι μπορώ να σταθώ σε αυτό το επίπεδο»

Ο Γιώργος Μπούτρης μεταπήδησε από την εφηβική ομάδα της ΑΕΚ στην ανδρική και μίλησε τόσο για αυτό το γεγονός όσο και για το ντεμπούτο του.
Ο 20χρονος γκαρντ της Ένωσης τόνισε πως μαθαίνει πολλά δίπλα στους έμπειρους παίκτες που έχει η ΑΕΚ ενώ υπογράμμισε ότι είναι έτοιμος να προσφέρει με οποιονδήποτε τρόπο, όποτε του ζητηθεί.
Αναλυτικά η συνέντευξη του στην επίσημη ιστοσελίδα της ΑΕΚ:
-Μετά το πέρας των αγώνων με τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, όπου ήσασταν αρκετά ανταγωνιστικοί, ξεκινήσατε προετοιμασία για το ματς με τον Πανελευσινιακό. Ποια είναι η γνώμη σου γι’ αυτό τον αγώνα;
«Πιστεύω ότι κάναμε αρκετά καλή δουλειά στους αγώνες με τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. Ειδικά με τον Ολυμπιακό, όπου χάσαμε το παιχνίδι στο τέλος. Κοιτάμε μπροστά, καθώς έχουμε την αναμέτρηση με τον Πανελευσινιακό, στην οποία θεωρώ ότι θα είμαστε έτοιμοι να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε μία πολύ καλή ομάδα. Ο Πανελευσινιακός μας δημιούργησε πολλά προβλήματα στον αγώνα του πρώτου γύρου, αλλά τώρα τα πράγματα θα είναι διαφορετικά».
-Πού πιστεύεις ότι θα κριθεί το παιχνίδι με τον Πανελευσινιακό;
«Κατά τη γνώμη μου, στον αγώνα με τον Πανελευσινιακό θα παίξει πρωταρχικό ρόλο η άμυνα. Πρέπει να κάνουμε σωστά όσα μας ζητήσει ο κόουτς και αν παίξουμε ομαδικά, τότε πιστεύω ότι θα έρθει και το θετικό αποτέλεσμα».
-Μιλώντας για σένα, ας γυρίσουμε τον χρόνο πίσω, τότε που ο κόουτς Ζιάγκος σε κάλεσε να δώσεις το «παρών» στην προετοιμασία της ΑΕΚ για τη νέα χρονιά. Πώς ένιωσες;
«Σίγουρα, τα όσα συνέβησαν το καλοκαίρι αποτέλεσαν μία σημαντική εμπειρία για μένα. Από την αρχή περίμενα τι θα γίνει με την ΑΕΚ και δεν είχα μπει στην διαδικασία να ψαχτώ για κάποια ομάδα. Ο κόουτς Ζιάγκος με κάλεσε και είμαι πολύ χαρούμενος που μου δόθηκε η ευκαιρία να καταφέρω και εγώ να συνεισφέρω, είτε σε ατομικό είτε σε ομαδικό επίπεδο, στο να μπορέσει η ομάδα να πετύχει ορισμένα πράγματα την φετινή σεζόν. Μέχρι στιγμής, τα όσα βιώνω στην ΑΕΚ είναι η καλύτερη εμπειρία στην ζωή μου και ελπίζω να ακολουθήσουν και άλλες».
-Μέσα από τη συμμετοχή στις πρώτες προπονήσεις, ακολουθεί το φιλικό με τον Προμηθέα, όπου έπαιξες για κάποιο χρονικό διάστημα και μάλιστα μετά το ματς, υπήρξε το ανάλογο πείραγμα από τους συμπαίκτες σου, που σε μπουγέλωσαν. Πώς «εισέπραξες» αυτή την εμπειρία…
«Αν και το παιχνίδι με τον Προμηθέα ήταν φιλικό, ουσιαστικά είχε επίσημο χαρακτήρα για μένα. Όλοι οι συμπαίκτες μου με βοήθησαν στο να ενταχθώ στην ομάδα και να προσπαθήσω να προσφέρω και εγώ ό,τι μπορώ. Ειδικά στον αγώνα αυτό, η παρουσία του Νώντα ήταν καταλυτική και ήταν αυτός που με βοήθησε περισσότερο, γιατί εγώ δεν είχα την απαιτούμενη εμπειρία. Εκεί πέτυχα και τους πρώτους μου πόντους, με τις δύο βολές που έβαλα. Μετά το ματς, ακολούθησε ένα σχετικό πείραγμα στα αποδυτήρια με το κλασικό «μπουγέλωμα», το οποίο προφανώς και δεν πρόκειται να ξεχάσω ποτέ. Ήταν μία ξεχωριστή εμπειρία. Ελπίζω να καταφέρουμε με αυτά τα παιδιά να φτάσουμε την ΑΕΚ όσο ψηλότερα μπορούμε την φετινή χρονιά».
-Και έπειτα το ντεμπούτο σου στην Basket League στον αγώνα με τον Κολοσσό Ρόδου, όπου έπαιξες 1 λεπτό και 33 δευτερόλεπτα. Φαντάζομαι ότι είναι μία στιγμή που δύσκολα θα ξεχάσεις…
«Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορείς να ξεχάσεις την πρώτη σου συμμετοχή στην Α1. Πάντα, το όνειρό μου ήταν να συμμετάσχω έστω σε ένα παιχνίδι στην Α1, κάτι που εντέλει συνέβη στα 19 μου χρόνια και μάλιστα φορώντας την φανέλα της ΑΕΚ. Οι τραυματισμοί που υπήρχαν στην ομάδα εκείνη την περίοδο συνέβαλαν στο να βρω θέση στην δωδεκάδα. Ο κόουτς Σάκοτα μού έδωσε την ευκαιρία να μπω στο παιχνίδι και εγώ προσπάθησα να κάνω ό,τι μπορώ για να βοηθήσω την ομάδα».
-Όταν ξεκινούσε η σεζόν, περίμενες ότι θα σου δοθεί η δυνατότητα να παίξεις για πρώτη φορά με την φανέλα της ΑΕΚ σε επίσημο αγώνα στην Basket League;
«Όχι, δεν περίμενα ποτέ ότι φέτος θα πραγματοποιήσω το ντεμπούτο μου στην Α1. Εγώ περίμενα ότι απλά θα βρίσκομαι στις προπονήσεις, μέσα από τις οποίες θα μου δινόταν η δυνατότητα να βελτιώσω αρκετούς τομείς του παιχνιδιού μου. Ωστόσο, χρησιμοποιήθηκα σε αυτό τον αγώνα και ελπίζω να ανταπέδωσα με τη συμμετοχή μου, την εμπιστοσύνη που μου έδειξε ο κόουτς».
-Και φτάνουμε στην δεύτερη παρουσία σου στην δωδεκάδα στον αγώνα με τον Ολυμπιακό. Πότε σε ενημέρωσε ο κόουτς Σάκοτα για την απόφασή του να συμπεριληφθείς στην αποστολή της συγκεκριμένης αναμέτρησης και ποια είναι τα συναισθήματα που σου δημιουργήθηκαν;
«Εγώ δεν είχα ενημερωθεί για τίποτα μέχρι την ημέρα του αγώνα. Η αλήθεια είναι ότι βλέποντας τα προβλήματα που είχαμε με τους τραυματισμούς, είχα αρχίσει να προετοιμάζομαι για το ενδεχόμενο να είμαι στην δωδεκάδα με τον Ολυμπιακό. Οποιαδήποτε στιγμή με θέλει ο κόουτς, θέλω να είμαι εκεί, γι’ αυτό και προπονούμαι για να είμαι έτοιμος οποτεδήποτε. Με ενημέρωσαν λοιπόν ότι θα είμαι στην αποστολή και η παρουσία μου, απλά και μόνο, στην δωδεκάδα σε αυτό τον αγώνα αποτελεί αναμφίβολα μία εμπειρία. Και μόνο το γεγονός ότι μπόρεσα να βρεθώ στον πάγκο με αυτούς τους συμπαίκτες σε ένα ματς με έναν αντίπαλο υψηλού επιπέδου έχει τη δική του σημασία και δεδομένα θα το κρατήσω σαν ένα εφόδιο για την μετέπειτα πορεία της καριέρας μου, αλλά και της ζωής μου».
-Κατά την διάρκεια της χρονιάς, η ΑΕΚ πρόσθεσε στο ρόστερ της παίκτες υψηλής κλάσης. Πόσο σημαντικό είναι για σένα να βρίσκεσαι καθημερινά με αυτούς τους παίκτες;
«Σίγουρα, κερδίζω πολλά πράγματα από τους συμπαίκτες μου, ειδικά από αυτούς που έχουν παίξει σε υψηλό επίπεδο. Αλλά προσπαθώ να μαθαίνω όσα περισσότερα μπορώ από τα παιδιά που παίζουν στην ίδια θέση με μένα, κυρίως δηλαδή από τον Νώντα και τον Γιάννη, οι οποίοι με συμβουλεύουν και μου δείχνουν τι πρέπει να κάνω σωστά, ώστε να βελτιώνω τα λάθη μου και να γίνομαι καλύτερος. Επίσης, ο κόουτς με βοηθάει πολύ. Θεωρώ ότι ο κόουτς περιμένει πράγματα από μένα, αφού μου δίνει συμβουλές για αρκετά θέματα. Αυτό όμως από μόνο του δεν λέει τίποτα. Εγώ πρέπει να κάτσω να δουλέψω και να αποδείξω την αξία μου. Πρωταρχικός μου στόχος είναι να αποδείξω ότι μπορώ να σταθώ σε αυτό το επίπεδο».
-Αλήθεια είναι ότι ο κόουτς Ζιάγκος σου είχε προτείνει να παραχωρηθείς κάπου ως δανεικός, προκειμένου να έχεις χρόνο συμμετοχής, αλλά εσύ επέλεξες να παραμείνεις στην ΑΕΚ;
«Από τη στιγμή που έμαθα ότι μπορώ να βρίσκομαι στο ρόστερ μίας ομάδας όπως η ΑΕΚ προτίμησα να παραμείνω εδώ μέχρι το τέλος της χρονιάς ενώ γνώριζα ότι δεν θα έχω πολύ χρόνο συμμετοχής. Ήθελα να μείνω στην ΑΕΚ και ας μην παίζω. Γεγονός είναι ότι μου είπαν να δοθώ δανεικός σε κάποια ομάδα για να πάρω παιχνίδια στα πόδια μου. Ο παράγοντας που μέτρησε για μένα ήταν ότι έζησα αυτή την ομάδα από πέρσι, όντας στο εφηβικό, έβλεπα όλες τις δυσκολίες που αντιμετώπιζε και ήμουν παρών σε όλη την δράση της την περσινή χρονιά που διεκδικούσε την άνοδο. Ήμουν πολύ χαρούμενος που η ομάδα κατάφερε να πετύχει το στόχο της και ένιωθα ότι έπρεπε να παραμείνω στην ΑΕΚ, ώστε να προσφέρω ό,τι μπορώ και εγώ. Γι’ αυτό και έμεινα».
-Ποιος είναι ο προσωπικός σου στόχος και πού θεωρείς ότι πρέπει να βελτιωθείς ως προς τον τρόπο παιχνιδιού σου;
«Το πρώτο που πρέπει να κάνω είναι να συνεχίζω να δουλεύω σκληρά. Προσπαθώ να μαθαίνω από τα λάθη των συμπαικτών μου, ώστε να μην τα κάνω και εγώ. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω την απαιτούμενη εμπειρία ώστε να αναγνωρίσω τα λάθη μου, ειδικά σε θέματα τακτικής, αλλά οι συμπαίκτες μου και οι προπονητές με βοηθούν αρκετά σε αυτό το κομμάτι».
-Πολλοί παίκτες στην ηλικία σου έχουν περισσότερο χρόνο συμμετοχής από σένα σε ομάδες της Basket League. Είναι κάτι που σου παρέχει έξτρα κίνητρο ώστε να βρεθείς και εσύ σε ανάλογη θέση;
«Το γεγονός ότι πολλά παιδιά στην ηλικία μου παίρνουν χρόνο συμμετοχής στην Α1 μου δίνει έξτρα κίνητρο να δουλέψω περισσότερο, να εξελιχθώ μέσα από την καθημερινή δουλειά και την προπόνηση, ώστε μία μέρα να είμαι σε θέση να τους ανταγωνιστώ και να βοηθάω και εγώ την ομάδα μου».
-Πόσο έχει βελτιωθεί η ΑΕΚ σε αγωνιστικό επίπεδο από τον περασμένο Σεπτέμβριο όπου ξεκίνησε η χρονιά μέχρι και σήμερα;
«Πιστεύω ότι η τωρινή ΑΕΚ δεν έχει καμία σχέση με την ΑΕΚ, όπως παρουσιάστηκε τους πρώτους μήνες της σεζόν. Στην αρχή, ήμασταν μία ομάδα η οποία συγκεντρώθηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα και θέλαμε λίγο χρόνο για να «δέσουμε» μεταξύ μας, έχοντας και τα παιχνίδια του Κυπέλλου. Ωστόσο, με τις συνεχόμενες προπονήσεις, γίναμε καλύτεροι ως ομάδα αφού γνωριστήκαμε καλύτερα και οι παίκτες μεταξύ μας. Ειδικά, τα Χριστούγεννα που υπήρχε και η μεγάλη διακοπή στο Πρωτάθλημα, μας δόθηκε ο απαιτούμενος χρόνος, ώστε μέσα από την καθημερινή δουλειά να βελτιωθούμε και να βρούμε την «χημεία» που χρειαζόμασταν».
-Πιστεύεις ότι η ΑΕΚ θα πετύχει φέτος τους στόχους της, έτσι όπως αναπροσαρμόστηκαν κατά την διάρκεια της χρονιάς;
«Κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Αν δείξουμε τον καλύτερο μας εαυτό και εφαρμόσουμε αυτά που μας λέει ο κόουτς, πιστεύω ότι θα τερματίσουμε σε μία υψηλή θέση ενόψει των πλέι οφ. Είναι σίγουρο ότι η ΑΕΚ θα επιστρέψει κάποια στιγμή εκεί που της αξίζει να βρίσκεται».

Σχετικά άρθρα