Αρχική / Πολιτισμός / City life / "Upskirt" – Μία έκθεση ζωγραφικής για τη γυναικεία φιγούρα
"Upskirt" - Μία έκθεση ζωγραφικής για τη γυναικεία φιγούρα thumbnail

"Upskirt" – Μία έκθεση ζωγραφικής για τη γυναικεία φιγούρα

Κρυμμένα μηνύματα, αινιγματικά χαμόγελα και διάχυτος ερωτισμός αναδύονται μέσα από τις γυναικείες φιγούρες του Κωνσταντίνου Μπερδεκλή, του Κώστα Σπανάκη και της Αγγελικής Ερήμου, που παρουσιάζονται στην έκθεση Upskirt στη γκαλερί Blender. Ο τίτλος της έκθεσης  "Upskirt" προέρχεται από την αστική διάλεκτο και υποδηλώνει τις φωτογραφικές λήψεις κάτω από την γυναικεία φούστα. Η συγκεκριμένη λέξη μάλιστα, χρησιμοποιείται και με την ευρύτερη έννοια, για να περιγράψει τις εικόνες από ιδιωτικές στιγμές που απαθανατίζει ο φωτογραφικός φακός.


Οι εικόνες αυτές προκαλούν τον θεατή, ειδικά όταν στη φωτογραφία απαθανατίζεται κάποια διάσημη γυναίκα της showbiz. Ακόμα κι αν στην πραγματικότητα, τα μικρά αυτά "ατυχηματάκια" θεωρούνται ανήθικα, μιας και είναι απαγορευμένο να αποκαλύπτεις μια τόσο προσωπική λεπτομέρεια από το σώμα ή τη ζωή του άλλου, κανείς δεν μπορεί να απαγορεύσει, τα παιχνίδια του μυαλού, τις πονηρές σκέψεις και τις ερωτικές φαντασιώσεις σε κανένα.


Η έκθεση λοιπόν, "Upskirt" έχει σαν βασική πρωταγωνίστρια τη γυναίκα, το γυναικείο πρόσωπο και σώμα, αφήνοντας υπονοούμενα και υποδόρια μηνύματα με μικρές λεπτομέρειες.


Στην έκθεση συμμετέχουν με έργα τους οι καλλιτέχνες Κωνσταντίνος Μπερδεκλής, Κώστας Σπανάκης και Αγγελική Ερήμου. Ο Κωνσταντίνος Μπερδεκλής παρουσιάζει αναχρονιστικά, τη γυναίκα των εξώφυλλων, ασκώντας κριτική στα πρότυπα της μόδας προκαλώντας το θεατή να δει πέρα από αυτό. Ο Κώστας Σπάνακης από την άλλη, αποτυπώνει το όμορφα προκλητικό και την αθώα αλλά κι επικίνδυνη γυναικεία φύση. Τέλος, στα έργα της Αγγελικής Ερήμου αποκαλύπτονται οι διάφορες ιδιότητες της σύγχρονης γυναίκας, η οποία συχνά περιπλέκεται σε ερωτικά τρίγωνα.


Σηκώνοντας τη "φούστα" (upskirt) λοιπόν, κοιτάς πίσω από τη ζωγραφική επιφάνεια και μπορείς να δεις την εποχή και τα κυρίαρχα πρότυπά της.


Πληροφορίες: The Blender Gallery, Ζησιμοπούλου 4, Γλυφάδα, 213 0280597, διάρκεια μέχρι τις 18 Μαρτίου.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X