Πήρε προβάδισμα η «Κυρία»

Μικρό μεν αλλά προβάδισμα πρόκρισης για την Γιουβέντους μετά από τη νίκη της με 2-1 επί της Ντόρτμουντ στο κατάμεστο “Juventus Stadium”, στο πρώτο ματς μεταξύ των δύο ομάδων για τη φάση των “16” του Champions League. Η “Γηραιά Κυρία” προηγήθηκε νωρίς με τον Κάρλος Τέβες όμως, το γκολ του Μάρκο Ρόις έπειτα από τραγικό λάθος του Κιελίνι έβαλε “φωτιά” στην αναμέτρηση. Τελικά, η ομάδα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι πήρε εκ νέου προβάδισμα με τον Αλβάρο Μοράτα έπειτα από ασίστ του Πογκμπά και χάρισε στους “μπιανκονέρι” τη νίκη. Όπως και να’ χει η πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης θα κριθεί το βράδυ της 18ης Μαρτίου στη Βεστφαλία.

Με τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο βασικό στο κέντρο της άμυνάς της, η Ντόρτμουντ μπήκε ορεξάτη στο ματς και μόλις στο 1ο λεπτό έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον πρώην “γιουβεντίνο”, Τσίρο Ιμόμπιλε, ο οποίος σούταρε λίγο πάνω από την εστία του Μπουφόν. Η Γιουβέντους πήρε τα ηνία της αναμέτρησης και στο 13′ άνοιξε το σκορ. Μετά από σέντρα από τα αριστερά, ο Βάιντενφελερ έκανε λανθασμένη έξοδο και ο Τέβες από κοντά απλά έσπρωξε την μπάλα στα δίκτυα για το 1-0. Οι Βεστφαλοί όμως απάντησαν άμεσα και πέντε λεπτά αργότερα ο Μάρκο Ρόις εκμεταλλεύτηκε το τραγικό λάθος του Κιελίνι, ο οποίος γλίστρησε, βρέθηκε απέναντι από τον Μπουφόν και με ιδανικό πλασέ ισοφάρισε σε 1-1. Η “Κυρία” επιχείρησε να αντιδράσει και σε διάστημα έξι λεπτών απείλησε δις με Μοράτα και Μπονούτσι. Στο 32′ ο Γιούργκεν Κλοπ αναγκάστηκε να αναπροσαρμόσει τα πλάνα του λόγω του τραυματισμού του Πίστζεκ περνώντας στο ματς τον Γκίντερ και τον Παπασταθόπουλο στο δεξί άκρο της άμυνας. Η ατυχία “χτύπησε” και την Γιουβέντους αφού πέντε λεπτά μετά “έχασε” τον “μαέστρο” της Αντρέα Πίρλο, ο οποίος έκατσε στον πάγκο αφήνοντας τη θέση του στον Περέιρα.

Παρ’ όλα αυτά οι γηπεδούχοι αύξησαν την πίεσή τους και στο 43′ πήραν εκ νέου το προβάδισμα μετά από φάση – καρμπόν με το πρώτο γκολ. Ο Τέβες έκανε εξαιρετική ενέργεια και πάσα στον Πογκμπά, ο οποίος από τα αριστερά σέρβιρε στον Μοράτα που από την καρδιά της άμυνας της Ντόρτμουντ “έγραψε” το 2-1.

Το δεύτερο ημίχρονο στο Τορίνο ξεκίνησε με αλλαγή για την Ντόρτμουντ αφού ο Κλοπ κράτησε στα αποδυτήρια τον Παπασταθόπουλο, τον οποίο αντικατέστησε με τον Κιρχ. Στο 71′ ο Τέβες λίγο έλειψε να χριστεί για δεύτερη φορά σκόρερ όμως, η μπάλα δεν του έκανε το χατήρι κάτι που συνέβη και με τον Περέιρα στο 86′. Ουσιαστικά αυτή ήταν και η τελευταία φάση στο ματς και οι δύο ομάδες ανανέωσαν το ραντεβού τους για τη ρεβάνς στη Γερμανία.

Σχετικά άρθρα