Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Δέσμευσαν περιουσίες 17 μεγαλοκαταθετών για ξέπλυμα και φοροδιαφυγή
Δέσμευσαν περιουσίες 17 μεγαλοκαταθετών για ξέπλυμα και φοροδιαφυγή thumbnail

Δέσμευσαν περιουσίες 17 μεγαλοκαταθετών για ξέπλυμα και φοροδιαφυγή

Στην δέσμευση 17 περιουσιακών στοιχείων ισάριθμων φυσικών προσώπων, προχώρησε ο εισαγγελέας οικονομικών εγκλημάτων.
Η δέσμευση έγινε κατόπιν ενημερωτικού σημειώματος του Κέντρου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου, αφού προέκυψαν ενδείξεις για αδικήματα φοροδιαφυγής αλλά και νομιμοποίησης εσόδων, από εγκληματική δραστηριότητα.
Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ανακοίνωσε πως οι εισαγγελικές αρχές, προχώρησαν στην έκδοση 49 παραγγελιών ώστε να εξακριβωθεί αν οι αντίστοιχοι φορολογούμενοι, έστειλαν χρήματα στο εξωτερικό μέχρι και το 2012, έχουν διαπράξει το αδίκημα της φοροδιαφυγής και την νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.


Οι έλεγχοι αφορούν συνολικά 49 φυσικά πρόσωπα και στηρίζονται σε στοιχεία από τις κινήσεις των τραπεζικών τους λογαριασμών της περιόδου 2000-2012.
Όπως ανακοίνωσε η γενική γραμματέας Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου, πρόκειται για τα πρώτα στοιχεία ελέγχων που διενεργούνται από το ΚΕΦΟΜΕΠ στο πλαίσιο υλοποίησης του στρατηγικού στόχου για τον εντοπισμό της φοροδιαφυγής και την ενίσχυση των δημοσίων εσόδων.


Ειδικότερα όπως ανακοινώθηκε:  • Με βάση στοιχεία κινήσεων τραπεζικών λογαριασμών μεγαλοκαταθετών -φυσικών προσώπων- περιόδου 2000-2012, έχουν εκδοθεί 49 εισαγγελικές παραγγελίες για διακρίβωση τέλεσης αδικήματος φοροδιαφυγής και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και τα σχετικά ηλεκτρονικά αρχεία παραδόθηκαν στους ελεγκτές του ΚΕΦΟΜΕΠ σε ηλεκτρονική μορφή (CD) προς περαιτέρω έλεγχο και επεξεργασία.

  • Για τις υποθέσεις αυτές έχουν ήδη ειδοποιηθεί 26 φορολογούμενοι προκειμένου να προσκομίσουν στοιχεία.

  • Με βάση τις πρώτες ενδείξεις και ύστερα από σχετικά ενημερωτικά σημειώματα του ΚΕΦΟΜΕΠ, ο εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος έχει μέχρι σήμερα εκδώσει 17 διατάξεις δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων των ελεγχόμενων φυσικών προσώπων, βάσει των διατάξεων του άρθρου 17α παρ. 8 του Ν.2523/1997.


koutipandoras.gr/ axortagos

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X