Πράσινη σαλάτα με τόνο & αβγό μόνο με 270 θερμίδες

<p><span style="text-decoration: underline;"><strong> Υλικά</strong></span></p>
<ul>
<li>2 κονσέρβες των 170 γραμμ. τόνος σε νερό, στραγγισμένος</li>
<li>1/4 φλιτζ. και 2 κ.σ. μαγιονέζα light</li>
<li>1/4 φλιτζ. άπαχη sour cream</li>
<li>1/4 φλιτζ. γλυκές πίκλες τουρσί</li>
<li>1 κ.γ. μουστάρδα</li>
<li>1/4 κ.γ. αλάτι</li>
<li>4 μεγάλα βραστά σφιχτά αβγά, τα 2 χωρίς κρόκο, ψιλοκομμένα</li>
<li>2 μέτρια ματσάκια σέλινο, ψιλοκομμένο (περίπου 1 φλιτζ.)</li>
<li>4 φλιτζ. πράσινα λαχανικά (μαρούλι, σαλάτα κ.λπ.) της αρεσκείας σου</li>
</ul>
<p> </p>
<p> </p>
<p><span style="text-decoration: underline;"><strong>Εκτέλεση</strong></span></p>
<p> Ανακάτεψε καλά τον τόνο, τη μαγιονέζα, τη sour cream, τις πίκλες, τη μουστάρδα και το αλάτι. Πρόσθεσε τα αβγά και το σέλινο και ανακάτεψε. Άφησε το μείγμα 10 λεπτά να καθίσει για να απορροφήσει τα αρώματα και σέρβιρε σε 4 πιάτα, πάνω σε φύλλα πράσινων λαχανικών.<br /> <br />Συμβουλή Φρόντισε να ξεπλύνεις τον τόνο με νερό και να τον στραγγίξεις, πιέζοντάς τον ώστε να φύγουν όλα τα υγρά και να αναδειχθούν τα αρώματα και η υφή της σαλάτας.<br /><strong> <br />Θρεπτική αξία ανά μερίδα (1/2 φλιτζ.): </strong>270 θερμίδες, 29 γραμμ. πρωτεΐνες, 10 γραμμ. λιπαρά (1 γραμμ. κεκορεσμένα λιπαρά), 13 γραμμ. υδατάνθρακες, 1 γραμμ. φυτικές ίνες, 170 mg χοληστερόλη, 870 mg νάτριο. ΣΗΠ (%): 6% ασβέστιο, 6% σίδηρος, 20% βιταμίνη Α, 8% βιταμίνη C.<br /> </p>
<p> </p>
<p>www.shape.gr</p>

Σχετικά άρθρα