Μπίμης: «Καλή εμφάνιση στο ευρωπαϊκό»

Το Σαββατοκύριακο που πέρασε οι ελληνικές καταδύσεις εκπροσωπήθηκαν στο μίτινγκ του Ροστόκ χωρίς επιτυχία. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός και Ολυμπιονίκης Θωμάς Μπίμης ήταν εκείνος που συνόδεψε τις Ελένη Κατσούλη και Γιούλη Μπανούση στην γερμανική πόλη, σε μια εκδήλωση που δεν ολοκληρώθηκε με επιτυχία, αφού η Γιούλη ασθένησε και δεν κατέστη δυνατόν να αγωνιστεί στην δεύτερη ημέρα των αγώνων. 
Ο Θωμάς Μπίμης, με αρκετή δόση χιούμορ στα λόγια του, προσπάθησε να εξηγήσει την ελληνική παρουσία στους αγώνες του Ροστόκ, υποστηρίζοντας στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ. 
«Ήταν μια περιπέτεια για την ελληνική αποστολή. Ταλαιπωρηθήκαμε αρκετά. Μεγάλες καθυστερήσεις στα αεροδρόμια, χιόνια στους γερμανικούς δρόμους, σοβαρό ατύχημα στον δρόμο που οδήγησε σε εκ νέου μεγάλες καθυστερήσεις, είχαν ως αποτέλεσμα τα παιδιά να κουραστούν αρκετά. Σε όλα αυτά ήλθε να προστεθεί και η ασθένεια της Μπανούση, για να ολοκληρωθεί η ταλαιπωρία και να βγω αληθινός που ως άτομο με προκατάληψη θεωρούσα πάντα άτυχο προορισμό το Ροστόκ. Βλέπετε δεν είναι μόνο το συγκεκριμένο ταξίδι. Πολλές φορές στο παρελθόν είχα μέτρια αγωνιστικά αποτελέσματα, αλλά και πολλά απρόβλεπτα, με αποκορύφωμα την κλοπή του πορτοφολιού μου πριν από κάποια χρόνια».
Ο Ολυμπιονίκης της Αθήνας όμως αφήνει τις περιπέτειες και μιλάει για την σκληρή πραγματικότητα. 
«Ας αφήσουμε όμως τους δρόμους και τις αρρώστιες. Ας ξεχάσουμε ότι έγινε στο Ροστόκ και ας δούμε την αλήθεια κατάματα. Στο Ροστόκ πήγαμε για προετοιμασία ενόψει του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που γίνεται το καλοκαίρι στην γερμανική αυτή πόλη. Τα παιδιά να δουν το καταδυτήριο, να νιώσουν την ατμόσφαιρα και να είναι πιο καλά προετοιμασμένα ενοψει της σπουδαίας αυτής διοργάνωσης. Θα ήταν μαζί μας και ο Στέφανος Παπαρούνας, αλλά δυστυχώς έκανε επέμβαση πρόσφατα και είναι στο στάδιο της από θεραπείας. Στο Ροστόκ θυμηθήκαμε ξανά τι πάει να πει καταδύσεις. Το είχαμε ξεχάσει με τα τεράστια προβλήματα που έχουμε στην Ελλάδα. Νιώσαμε ζεστό νερό στην πισίνα, σωστούς και όχι άχρηστους και επικίνδυνους βατήρες, προπονηθήκαμε δυο φορές την ημέρα, κάναμε τραμπολίνο, είχαμε σωστά όργανα γυμναστικής, δηλαδή είχαμε όλα αυτά τα αυτονόητα που λείπουν στην Ελλάδα, αλλά που χωρίς αυτά δεν μπορείς να πας μπροστά. Αυτό λοιπόν είναι ένα θετικό στοιχείο. Ένα άλλο επίσης θετικό γεγονός, είναι η παρουσία των δύο κοριτσιών μας σε σοβαρούς αγώνες μετά από δυόμισι χρόνια! Ότι καλύτερο δηλαδή για να είμαστε καλά προετοιμασμένοι ενόψει του καλοκαιριού. Ελπίζω ότι το Ροστόκ δεν θα είναι άτυχο για μας το καλοκαίρι. Θα σπάσουμε την παράδοση της κακοτυχίας και θα κάνουμε καλή εμφάνιση στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα» κατέληξε ο Θωμάς Μπίμης. 

Σχετικά άρθρα