Μια βραδιά της Λεβερκούζεν!

Η Λεβερκούζεν ήταν αποτελεσματική στο να κρατήσει το μηδέν και απίστευτο γκολ του Τσαλχάνογλου νίκησε την φιναλίστ του Τσάμπιονς Λιγκ, Ατλέτικο, με 1-0
 
Με …πολλή τακτική και λίγες (και καλές) φάσεις το πρώτο μέρος στη Γερμανία. Ασφυκτικό πρέσινγκ από τις δύο ομάδες, οι οποίες ήταν αποφασισμένες να κρατήσουν το μηδέν. Η Λεβερκούζεν έφτασε κοντά στο γκολ στο 26′ όταν το σουτ του Σπάχιτς τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι της Ατλέτικο. Η απάντηρη των ροχιμπλάνκος ήρθε στις καθυστετρήσεις του πρώτου μέρους με τον Τιάγκο να πιάνει το σουτ και τον Λένο να πραγμτιοποιεί τεράστια επέμβαση με το ένα χέρι, κρατώντας το μηδέν.
Στις δυσάρεστες ειδήσεις του πρώτου μέρους για τον Σιμενόνε, οι δύο αναγκατικές αλλαγές . Σιγκέιρα και Σαούλ δεν μπόρεσαν να συνεχίσουν με τους Γκάμεθ και Ραούλ Γκαρσία να παίρνουν τη θέση τους.
Ίδιο, χαμηλό τέμπο και στο δεύτερο μέρος με την Ατλέτικο να το πιστεύει περισσότερο και να κάνει πιο συχνές τις επισκέψεις της στα καρέ του Λένο που ήταν πολύ σταθερός.
Μια κόντρα επίθεση των Γερμανών στάθηκε ικανή να δώσει προβάδισμα στη Λεβερκούζεν που κράτησε μέχρι το τέλος. Μια επίθεση που έμοιαζε χαμένη αρχικά, ο Μπελαραμπί με απίστευτο τακουνάκι έβγαλε στον Τσαλχάνογλου, ο οποίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
Το έργο του Σιμεόνε (έριξε μέσα και τον Τόρες) και των παικτών του έγινε ακόμα πιο δύσκολο μετά την αποβολή του Τιάγκο (δεύτερη κίτρινη στο 76′).
Ο Τόρες απώλεσε την μεγαλύτερη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους με το σουτ από καλή θέση να σταματάει πάνω στον Λένο. Οι Μαδριλένοι σκόραραν αργότερα αλλά το γκολ του Τόρες σωστά δεν μέτρησε, καθώς η μπάλα μετά το κόρνερ είχε περάσει στον αέρα την γραμμή.
Η λεβ ερκούζεν του Παπαδόπουλου (βασικός 90 λεπτά) κράτησε και πάει με άλλον αέρα στην Ισπανία για να υπερασπιστεί το 1-0 υπέρ της.
ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ: Λένο, Χίλμπερτ, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Σπάχιτς, Ουεντέλ, Λαρς Μπέντερ (68′ Ρόλφες), Γκονσάλο Κάστρο, Χακάν Τσαλχάνογλου, Μπελαραμπί, Σον Χέουνγκ-Μιν, Ντρμιτς (80′ Κίσλινγκ).ΑΤΛΕΤΙΚΟ: Μογιά, Χουανφράν, Μιράντα, Γκοντίν, Σικέιρα (38′ Χεσούς Γκάμεθ), Τιάγκο Μέντες, Γκάμπι, Αρντά Τουράν (64′ Τόρες), Σαούλ Νίγκεθ (42′ Ραούλ Γκαρθία), Γκριεζμάν, Μάντζουκιτς.*κόκκινη 76′ Τιάγκο Μέντες
Σκόρερ: 57′ Χακάν ΤσαλχάνογλουΓήπεδο: “ΜπάιΑρένα”, ΛεβερκούζενΔιαιτητής: Πάβελ Κραλόβετς (Τσεχία)

Σχετικά άρθρα