Αρχική / Διάφορα αλλά όχι Αδιάφορα / Βαρουφάκης σε Λανγκαρντ:"Άδικη η κριτική για τη λίστα των μεταρρυθμίσεων"
Βαρουφάκης σε Λανγκαρντ:"Άδικη η κριτική για τη λίστα των μεταρρυθμίσεων" thumbnail

Βαρουφάκης σε Λανγκαρντ:"Άδικη η κριτική για τη λίστα των μεταρρυθμίσεων"

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Bloomberg ο κ. Βαρουφάκης αναφέρθηκε και στην κριτική της Κριστίν Λαγκάρντ για τη λίστα των μεταρρυθμίσεων που παρουσίασε η Αθήνα. «Ηταν άδικη η κριτική», είπε ο υπουργός, αναφερόμενος στην επιστολή της διευθύντριας του ΔΝΤ προς τον Γερούν Ντάισελμπλουμ, στην οποία σημείωνε ότι η λίστα δεν ήταν συγκεκριμένη και ζητούσε σαφείς διαβεβαιώσεις για τις μεταρρυθμίσεις.


«Μας ζήτησαν ένα τρισέλιδο έγγραφο και δώσαμε πέντε σελίδες, σε ένα σαββατοκύριακο. Κανείς δεν περίμενε ότι μπορεί να είναι πλήρες με οικονομική ανάλυση, δημοσιονομική ανάλυση, ποσοτικούς στόχους και δείκτες επιδόσεων», εξήγησε ο Ελληνας υπουργός.


Σύμφωνα με τα όσα είπε στο Bloomberg, η ΕΚΤ οφείλει στην Ελλάδα σχεδόν 2 δισ. ευρώ από την επιστροφή κερδών από το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της ευρωζώνης για να στηρίξει την αγορά. Η κυβέρνηση πρέπει να πληρώσει το ΔΝΤ το Μάρτιο. «Οπότε, θα μπορούσε να δώσει αυτά τα χρήματα στο ΔΝΤ, ως ένα μέρος της πληρωμής. Λέω παραδείγματα, τίποτα δεν έχει αποφασιστεί. Αυτά τα χρήματα μας οφείλονται. Αυτά είναι τα χρήματά μας», είπε ο κ. Βαρουφάκης.


Ακόμη, ο ίδιος ανέφερε ότι την ημέρα της συμφωνίας, 700 εκατομμύρια ευρώ επέστρεψαν στις τράπεζες. «Χθες υπήρξε μία επιστροφή καταθέσεων στον ελληνικό τραπεζικό τομέα. Μόλις γυρίσει η παλίρροια, ελπίζεις», είπε χαρακτηριστικά.


Τέλος, ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε σχεδόν σίγουρος ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα ρευστότητας «γιατί έχουμε αγωνιστεί σκληρά σε ώρες συζητήσεων με τους θεσμούς για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Το θεωρώ δύσκολο να φανταστώ ότι η Ευρώπη και το ΔΝΤ θα μας αφήσουν να ''σκοντάψουμε'' για ένα σχετικά μικρό ταμειακό πρόβλημα».


 
Πηγή: www.axortagos.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X