Αρχική / Πολιτισμός / City life / Μία ενδιαφέρουσα παράσταση – Οι "Δούλες" στη σκηνή "Κατίνα Παξινού"
Μία ενδιαφέρουσα παράσταση - Οι "Δούλες" στη σκηνή "Κατίνα Παξινού" thumbnail

Μία ενδιαφέρουσα παράσταση – Οι "Δούλες" στη σκηνή "Κατίνα Παξινού"

Προσπαθώντας να αποδράσουν από την καταπίεση που αισθάνονται στο σπίτι της Κυρίας τους, δύο υπηρέτριες, οι αδερφές Κλαιρ και Σολάνζ, παίζουν καθημερινά ένα παιχνίδι αλλαγής ταυτότητας: η Κλαιρ υποδύεται την Κυρία τους και η Σολάνζ παριστάνει την Κλαιρ. Αυτή τη φορά, το τελετουργικό αυτό παιχνίδι γίνεται ακόμη πιο ερεθιστικό, καθώς οι δύο αδελφές πιστεύουν πως ήρθε η ώρα να απαλλαγούν από το ζυγό της Κυρίας τους, αφού, μετά από ψεύτικες καταγγελίες τους, ο σύζυγος της Κυρίας είναι στη φυλακή και εκείνη μένει ανυπεράσπιστη. Έτσι, αποφασίζουν να τη δηλητηριάσουν. Όμως οι προσδοκίες τους διαψεύδονται. Μαθαίνουν πως ο Κύριος έχει αφεθεί ελεύθερος και, καθώς βρίσκονται σε πανικό, αποκαλύπτουν άθελά τους το νέο στην Κυρία, που φεύγει για να τον συναντήσει. Οι δύο κοπέλες μένουν μόνες τους και επιστρέφουν ξανά στο παιχνίδι τους. Μόνο που αυτή τη φορά το τέλος θα είναι επώδυνο.
Το αριστούργημα του Ζαν Ζενέ στο Μικρό REX – Σκηνή Κατίνα Παξινού σε σκηνοθεσία Μπρους Μάγιερς.


Μια ιστορία τραγική, βαθιά ανθρώπινη αλλά την ίδια στιγμή και βαθιά συμβολική. Προσπαθώντας να αποδράσουν από την καταπίεση που αισθάνονται στο πλούσιο μεγαλοαστικό σπίτι της Κυρίας τους, δύο υπηρέτριες, οι αδερφές Κλαιρ και Σολάνζ, παίζουν καθημερινά ένα παιχνίδι αλλαγής ταυτότητας: η Κλαιρ υποδύεται την Κυρία τους και η Σολάνζ παριστάνει την Κλαιρ. Αυτή τη φορά, το τελετουργικό αυτό παιχνίδι γίνεται ακόμη πιο ερεθιστικό, καθώς οι δύο αδελφές πιστεύουν πως ήρθε η ώρα να απαλλαγούν από το ζυγό της Κυρίας τους, αφού, μετά από ψεύτικες καταγγελίες τους, ο σύζυγος της Κυρίας είναι στη φυλακή και εκείνη μένει ανυπεράσπιστη. Ετσι, αποφασίζουν να τη δηλητηριάσουν. Ομως οι προσδοκίες τους διαψεύδονται. Μαθαίνουν πως ο Κύριος έχει αφεθεί ελεύθερος και, καθώς βρίσκονται σε πανικό, αποκαλύπτουν άθελά τους το νέο στην Κυρία, που φεύγει για να τον συναντήσει. Οι δύο κοπέλες μένουν μόνες τους και επιστρέφουν ξανά στο παιχνίδι τους. Μόνο που αυτή τη φορά το τέλος θα είναι επώδυνο. Πρόκειται για το αριστούργημα του Ζαν Ζενέ «Οι δούλες» το οποίο ανεβαίνει από το Εθνικό Θέατρο (Μικρό «Rex», Κατίνα Παξινού) στη μετάφραση του Οδυσσέα Ελύτη και σε σκηνοθεσία Μπρους Μάγιερς. Την Κυρία θα ερμηνεύσει η Λένα Παπαληγούρα, την Κλαίρη η Μαρία Κίτσου και τη Σολάνζ η Ραφίκα Σαουίς.


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ


Η πρεμιέρα της παράστασης θα δοθεί 6 Μαρτίου.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X