Φιλέτο γαλοπούλας με μέλι κρασί και μουστάρδα

<p><span style="text-decoration: underline;"><strong>ΥΛΙΚΑ</strong></span></p>
<ul>
<li>1 κιλό φιλέτο από στήθος γαλοπούλας (συνήθως το κάθε φιλέτο έχει αυτό το βάρος)</li>
<li>3 κ.σ. μέλι</li>
<li>2 κ.σ. μουστάρδα</li>
<li>1 κούπα λευκό κρασί</li>
<li>1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη</li>
<li>2 καρότα σε μικρά κυβάκια</li>
<li>2 πατάτες σε μικρά κυβάκια</li>
<li>6 κ.σ. Λάδι</li>
<li>αλάτι</li>
</ul>
<p> </p>
<div class="rr_stepstitle"><span style="text-decoration: underline;"><em><strong>ΟΔΗΓΙΕΣ</strong></em></span></div>
<div class="rr_stepstext"><ol>
<li>Ανακατεύουμε το μέλι με τη μουστάρδα, τη ρίγανη και το λάδι. Αλατίζουμε το φιλέτο της γαλοπούλας και το αλείφουμε με το παραπάνω μείγμα.</li>
<li>Σε μπολ βάζουμε τις πατάτες και τα καρότα, τα αλατίζουμε, προσθέτουμε 1-2 κ.σ. λάδι και τα ανακατεύουμε με τα χέρια μας καλά. Τα Βάζουμε τριγύρω από το κρέας στο ταψί, ρίχνουμε το κρασί και σκεπάζουμε καλά με αλουμινόχαρτο.</li>
<li>
<p>Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C στον αέρα για 30 λεπτά, ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε στους 190<sup> </sup>βαθμούς σε αντιστάσεις, άλλα 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει ελαφρά το κρέας. Σε αυτή τη διάρκεια περιχύνουμε μερικές φορές τη γαλοπούλα μας με το ζουμάκι της.</p>
</li>
<li>Βγάζουμε τη γαλοπούλα από το φούρνο και την σκεπάζουμε για κανένα 10 λεπτο με το αλουμινόχαρτο και μετά την κόβουμε. Τα λαχανικά μπορούμε να ψήσουμε λίγο ακόμα, αν δεν έχουν ψηθεί.</li>
<li>Κόβουμε τη γαλοπούλα σε φέτες, γαρνίρουμε με τις πατάτες, και τα καρότα και περιχύνουμε με τη σάλτσα που έμεινε στο ταψί ή βάζουμε χώρια τη σάλτσα μας.</li>
</ol></div>

Σχετικά άρθρα