Αρχική / Διατροφή / Συνταγές / Κυρίως / Φιλέτο γαλοπούλας με μέλι κρασί και μουστάρδα
Φιλέτο γαλοπούλας με μέλι κρασί και μουστάρδα thumbnail

Φιλέτο γαλοπούλας με μέλι κρασί και μουστάρδα

ΥΛΙΚΑ



  • 1 κιλό φιλέτο από στήθος γαλοπούλας (συνήθως το κάθε φιλέτο έχει αυτό το βάρος)

  • 3 κ.σ. μέλι

  • 2 κ.σ. μουστάρδα

  • 1 κούπα λευκό κρασί

  • 1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη

  • 2 καρότα σε μικρά κυβάκια

  • 2 πατάτες σε μικρά κυβάκια

  • 6 κ.σ. Λάδι

  • αλάτι


 


ΟΔΗΓΙΕΣ


  1. Ανακατεύουμε το μέλι με τη μουστάρδα, τη ρίγανη και το λάδι. Αλατίζουμε το φιλέτο της γαλοπούλας και το αλείφουμε με το παραπάνω μείγμα.

  2. Σε μπολ βάζουμε τις πατάτες και τα καρότα, τα αλατίζουμε, προσθέτουμε 1-2 κ.σ. λάδι και τα ανακατεύουμε με τα χέρια μας καλά. Τα Βάζουμε τριγύρω από το κρέας στο ταψί, ρίχνουμε το κρασί και σκεπάζουμε καλά με αλουμινόχαρτο.


  3. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C στον αέρα για 30 λεπτά, ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε στους 190 βαθμούς σε αντιστάσεις, άλλα 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει ελαφρά το κρέας. Σε αυτή τη διάρκεια περιχύνουμε μερικές φορές τη γαλοπούλα μας με το ζουμάκι της.



  4. Βγάζουμε τη γαλοπούλα από το φούρνο και την σκεπάζουμε για κανένα 10 λεπτο με το αλουμινόχαρτο και μετά την κόβουμε. Τα λαχανικά μπορούμε να ψήσουμε λίγο ακόμα, αν δεν έχουν ψηθεί.

  5. Κόβουμε τη γαλοπούλα σε φέτες, γαρνίρουμε με τις πατάτες, και τα καρότα και περιχύνουμε με τη σάλτσα που έμεινε στο ταψί ή βάζουμε χώρια τη σάλτσα μας.

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X