Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Έφοδος σε οφειλέτες και φοροφυγάδες – Φακέλωμα εισοδημάτων
Έφοδος σε οφειλέτες και φοροφυγάδες - Φακέλωμα εισοδημάτων thumbnail

Έφοδος σε οφειλέτες και φοροφυγάδες – Φακέλωμα εισοδημάτων


Ηλεκτρονικό μάτι σε Online σύνδεση με τις τραπεζικές καταθέσεις, τα δάνεια αλλά και τα χρηματιστηριακά προϊόντα αποκτά η Εφορία σε μία προσπάθεια να μαζευτεί ζεστό χρήμα από τη φοροδιαφυγή και το λαθρεμπόριο.


Η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαϊδου βάζει στο «παιχνίδι» πάταξης της φοροδιαφυγής νέα ηλεκτρονικά εργαλεία.


- Φακέλωμα της εισοδηματικής και περιουσιακής κατάστασης κάθε φορολογουμένου.


- Το Μητρώο Τραπεζικών Λογαριασμών και Λογαριασμών Πληρωμών, το ηλεκτρονικό μάτι των ελεγκτών στις κινήσεις των τραπεζικών λογαριασμών σχεδιάζεται επεκτείνεται και σε συναλλαγές δανειακών προϊόντων, σφίγγοντας τον κλοιό έναντι των φοροφυγάδων.


- Συγκροτείται μητρώο για offshore εταιρείες και σκάφη αναψυχής και εγκαθίσταται σύστημα εισροών-εκροών σε όλο το κύκλωμα διακίνησης υγρών καυσίμων.

– Στο στόχαστρο  μεγάλες επιχειρήσεις, επαγγέλματα υψηλής παραβατικότητας, φορολογούμενοι μεγάλου πλούτου με εμβάσματα στο εξωτερικό και πολυτελείς δαπάνες διαβίωσης καθώς και μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής και λαθρεμπορίου.


Σύμφωνα με τους στόχους που περιγράφονται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα της ΓΓΔΕ το ηλεκτρονικό μάτι θα επεκταθεί έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2015 σε όλες τις δανειακές συναλλαγές και έως τις 31 Δεκεμβρίου 2015 και σε όλα τα χρηματιστηριακά προϊόντα.


Από τον Σεπτέμβρη, οι φοροελεγκτές θα μπορούν να έχουν πρόσβαση και να ελέγχουν όλα τα τραπεζικά δάνεια που έχουν συναφθεί μέχρι το τέλος του έτους και να βλέπουν τα ποσά που επενδύονται σε μετοχές και αμοιβαία κεφάλαια με στόχο τον εντοπισμό φορολογούμενων που εμφανίζονται να καταβάλλουν μεγάλα ποσά για  την αποπληρωμή δανείων ενώ την ίδια ώρα δηλώνουν χαμηλά εισοδήματα στην Εφορία αλλά και σε όσους επενδύουν μεγάλα ποσά στο Χρηματιστήριο χωρίς να τα δηλώνουν.

Το ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο, στο οποίο θα περιλαμβάνονται όλα τα εισοδήματα και τα περιουσιακά στοιχεία των 8,5 εκατ. φορολογούμενων, θα είναι έτοιμο τελικά τον Ιούνιο του 2016.


 


Η εφορία μεταξύ άλλων θα ελέγξει

400 πλήρεις και 500 μερικοί έλεγχοι σε μεγάλες επιχειρήσεις. Το Κέντρο Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων έχει στόχο να βεβαιώσει έσοδα πάνω από 2,925 δισ. ευρώ φέτος.

-900 ελέγχοι φορολογουμένων μεγάλου πλούτου στους οποίους περιλαμβάνονται υποθέσεις φορολογουμένων με εμβάσματα, μεγάλη ακίνητη περιουσία, οφ σορ και άλλοι «μεγάλοι» οι οποίοι βρίσκονται στη ζώνη υψηλού κινδύνου φοροδιαφυγής. Το ΚΕΦΟΜΕΠ ( Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου) στόχο έχει να βεβαιώσει φόρους αυξημένους κατά 30% σε σχέση με το 2014, επομένως περισσότερα από 325 εκατ. ευρώ και να εισπράξει περισσότερα από 77 εκατ. ευρώ.

-2.000 έλεγχοι φορολογίας κεφαλαίου από τις Δ.Ο.Υ

-15.000 έλεγχοι πρόληψης από τις Δ.Ο.Υ σε κλάδους ή επιχειρήσεις με υψηλή παραβατικότητα

-5.000 προληπτικοί έλεγχοι από την Υπηρεσία Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων με διαφορές προς καταλογισμό τουλάχιστον 1,5 εκατ. ευρώ

Παράλληλα επιδιώκεται ολοκλήρωση τουλάχιστον 200 υποθέσεων έρευνας φοροδιαφυγής και λαθρεμπορίου από την ΥΕΔΔΕ από τις οποίες 40 να αφορούν απάτη ΦΠΑ και αύξηση κατά 400% των εντοπιζομένων διαφυγόντων εσόδων από τη διενέργεια ερευνών της ΥΕΔΔΕ σε σχέση με το 2014.

-Η ΓΓΔΕ θέτει στόχο είσπραξης τουλάχιστον 1,7 δισ. ευρώ από τις συσσωρευμένες οφειλές έως το 2014 και επιπλέον 25% από τα νέα ληξιπρόθεσμα που θα δημιουργηθούν φέτος.


www.madata.gr


 


 


Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X