Όλα στραβά; Όχι…

Ήταν μια διπλή μεγάλη χαμένη ευκαιρία. Να προχωρήσει κι άλλο ο Ολυμπιακός στη διοργάνωση απέναντι σε μια ομάδα που ήταν στα μέτρα του, αλλά και να ξαναφέρει το χαμόγελο στα στελέχη του και στον κόσμο του.

Τη διπλή ευκαιρία, όμως, την έκανε γκολ η Ντνίπρο επειδή οι αμυντικές αδυναμίες του Ολυμπιακού, με… μπροστάρη τον Σαντάνα, παραμένουν ολοφάνερες και ζημιάρικες για την ομάδα.

Δεν κρίθηκε, πάντως, μόνο στο γκολ του Φεντέτσκι η πρόκριση των Ουκρανών. Είχαν γίνει κι άλλα τέτοια, στα δύο γκολ του Κιέβου. Είχε βάλει «φράγμα» κι ο Αυστριακός ρέφερι σε κείνο το πρώτο ματς.

Το γαμώτο είναι ότι ο Ολυμπιακός αποκλείεται από έναν αντίπαλο στον οποίο έκανε πέντε ευκαιρίες στο τελευταίο δεκάλεπτο, εκτός από το πέναλτι του Τσορι! Οι κεφαλιές των Μήτρογλου, Σιόβα από το ένα μέτρο, το σουτ του Φορτούνη, το παραλίγο αυτογκόλ του Φέντορτσουκ… Πολλές για μια ομάδα που έπαιζε με δέκα παίκτες και υποτίθεται ότι έχει πρόβλημα κόπωσης. Τις… μισές να έβαζε ο Ολυμπιακός, θα είχε περάσει αυτός! Σε μια από τις μεγαλύτερες ανατροπές στην ιστορία, με 0-2 στο α ματς και 1-1 στο 80 και με δέκα παίκτες!

Για κάποιες λεπτομέρειες, τα συμπεράσματα που βγαίνουν θα μπορούσαν να ήταν ακριβώς τα αντίθετα, με διαφορετικό αποτέλεσμα. Όπως είχε γίνει και στη Λεωφόρο που ο Ντουρμάζ το έχασε κι ο Μασουακού το έβαλε στο τέρμα του μέσα σε ένα λεπτό.

Αλλά με τα «αν» δε γίνεται δουλειά. Ή αλλιώς: αυτή είναι η μπάλα. Απλώς αποδεικνύεται ότι ο Ολυμπιακός παρά το βαρύ πρόγραμμά του μπορεί να παίξει με δυνάμεις μέχρι το τέλος. Κι ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή τη στιγμή είναι η διαχείριση του αγώνα όταν προηγείται (ή ισοφαρίζει όπως χτες η Ντνίπρο) ο ανίπαλος. Τότε ο Ολυμπιακός και ο Περέιρα μπλοκάρονται και αργεί πάρα πολύ η ομάδα να ξαναμπει στη διεκδίκηση του αποτελέσματος.

Με συνέπεια να φτάνουμε στο σημείο να χάνονται οι αγώνες, να ακούγονται συνθήματα κατά τη διοίκησης, να αμφισβητείται ο προπονητής και να «ισοπεδώνονται» ποδοσφαιριστές που όλοι ξέρουμε ότι δεν είναι οι καλύτεροι που θα μπορούσε να είχε ο Ολυμπιακός, αλλά ούτε και ανίκανοι να φορούν τη φανέλα του.

Η Ευρώπη χάθηκε, η γκρίνια παρέμεινε, η σεζόν έχει δρόμο ακόμα έως την επόμενη που όπως όλα δείχνουν θα έχει και πάλι πολλές αλλαγές στην ερυθρόλευκη ομάδα…

Σχετικά άρθρα