«Μόνο νίκη κόντρα στον Άρη»

Στην προσεχή αναμέτρηση της Κηφισιάς κόντρα στον Άρη στο Ζηρίνειο αναφέρθηκε ο Δημήτρης Μαυροειδής μέσω του προσωπικού του blog στην ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ.
«Ύστερα από ακόμα μια (!) διακοπή του πρωταθλήματος, επιστρέφουμε και πάλι στην αγωνιστική δράση. Το παιχνίδι της ομάδας μου με τον Άρη, στο Ζηρίνειο εκτός από πολύ κρίσιμο είναι και καθοριστικό για την συνέχεια του πρωταθλήματος και τους στόχους που έχουμε θέσει.
Περάσαμε ένα δύσκολο δεκαήμερο μετά την άδικη, κατά την προσωπική μου άποψη, ήττα μας στην Πάτρα. Εάν δει κανείς το παιχνίδι θα καταλάβει γιατί την χαρακτηρίζω άδικη, καθώς ελέγχαμε το ματς για 39 λεπτά και καταφέραμε να κάνουμε δώρο στους αντιπάλους μας τη νίκη, μέσα από μια σειρά λαθών σε άμυνα και επίθεση στα τελευταία δευτερόλεπτα. Έτσι όμως είναι το μπάσκετ, απρόβλεπτο και θεαματικό και για αυτό ενθουσιάζει τον κόσμο.
Αφήνουμε πίσω την ήττα όχι όμως και τα λάθη που κάναμε. Όπως είπα και πιο πριν η εβδομάδα κύλησε δύσκολα καθώς οι ιώσεις γονάτισαν την ομάδα και δεν μας επέτρεψαν να προπονηθούμε όλοι μαζί καμία ημέρα. Μέχρι και ο προπονητής μας απουσίασε από προπονήσεις, αφού η ίωση δεν τον εξαίρεσε από τις προτιμήσεις της!
Παρά τα προβλήματα πάντως οφείλουμε να παρουσιαστούμε πανέτοιμοι για το ματς με τον Άρη.
Ο Άρης είναι πάρα πολύ καλή ομάδα και στηρίζεται στην πολύ καλή ομαδική του άμυνα. Οι παίκτες του έχουν καταφέρει και ακολουθούν το πλάνο του προπονητή στην άμυνα τους και υπάρχει πολύ μεγάλη πειθαρχία σε αυτό το κομμάτι. Επίσης είναι ομάδα που διαθέτει παίκτες με ποιότητα στην επίθεση και μέσα από την ομαδική τους λειτουργία προσπαθούν να βγάλουν τα πλεονεκτήματα αυτών των παικτών.
Εμείς πρέπει να εξουδετερώσουμε τα ατού του στην επίθεση και μέσα από το πάθος και τη δύναμη που θα έχουμε στην άμυνα μας, να βγάλουμε την ανάλογη ενέργεια στην επίθεση. Για μας υπάρχει μόνο ένα αποτέλεσμα στον αγώνα του Σαββάτου και θέλω να πιστεύω πως θα είμαστε αυτοί που θα πανηγυρίσουμε στο τέλος».

Σχετικά άρθρα