«Αργούσαμε πολύ με Σαββίδη»

Λίγο πριν συνεχίσει την καριέρα του στο εξωτερικό, αυτή τη φορά στην Αλ Χιλάλ της Σαουδικής Αραβίας, στην οποία υπέγραψε για 4 μήνες με οψιόν για την επόμενη σεζόν, ο Γιώργος Δώνης μίλησε στον Arena FM, και φυσικά αναφέρθηκε και στον ΠΑΟΚ, καθώς ρωτήθηκε σχετικά.

Ο πρώην προπονητής του ΠΑΟΚ δεν δίστασε να αναφερθεί και στον τρόπο που γίνονταν οι μεταγραφές τότε ρίχονταν την ευθύνη για κάποιες χαμένες υποθέσεις στον… Σαββίδη.

«Η επικοινωνία που είχα και με τον Γεωργιάδη, με τον Βρύζα και αργότερα με τον Τσιτσιακόφ ήταν πολύ καλή. Ανάλογα το μπάτζετ που διαθέταμε βρίσκαμε τους παίκτες που θέλαμε και κάναμε μια λίστα. Η κωλυσιεργία δημιουργήθηκε επειδή δεν υπήρχε άμεση συνεργασία με τον μεγαλομέτοχο, που έδινε και την τελική έγκριση και έτσι πηγαίναμε πίσω χρονικά. Δούλευαν και δύο σκάουτερ στον ΠΑΟΚ και όλοι μαζί κάναμε προγραμματισμό. Μέχρι να παρθεί η τελική  απόφαση από τον κ. Σαββίδη αργούσαμε εξαιρετικά ενώ κάναμε πολύ καλό προγραμματισμό. Ήταν πάρα πολύ εύκολο για εμάς να κλείσουμε μετά από εισήγηση μου τον Χολέμπας. Αργήσαμε πολύ και τον χάσαμε. Τελείωνε το συμβόλαιο του στον Ολυμπιακό αλλά εμείς αργούσαμε. Δεν μπορούσε ποτέ να εκτελεστεί ο προγραμματισμός», είπε ο Δώνης αναφερόμενος στη μεταγραφή του Χολέμπας, που δεν έγινε.

Για τον Έλληνα προπονητή, οι διαδικασίες ήταν καλύτερες και πιο απλές πριν την έλευση Σαββίδη, αφού μεταγραφές, όπως του Κουμάλο, έκλειναν σε χρόνο ρεκόρ.

Κατά τ΄ άλλα, ο Δώνης, όταν ρωτήθηκε αν θα επέστρεφε στον ΠΑΟΚ, για πρώτη φορά μίλησε ανοιχτά για το γεγονός ότι μικρός ήταν οπαδός του ΠΑΟΚ, κάτι που ΔΕΝ αμφισβητείται.

«Είναι πάρα πολύ δύσκολο να επιστρέψω, γιατί αν και όταν ήμουν μικρός δεν έχανα παιχνίδι στη Τούμπα και όλοι οι συγγενείς μου είναι «άρρωστοι» με τον ΠΑΟΚ  δεν θέλω να πάω κάπου αν δεν με θέλει και δεν με αγαπάει ο κόσμος», είπε.

Ο Δώνης αναφέρθηκε και στην υποβολή παραίτησης από τον Ζήση Βρύζα, με τον οποίο δεν είχαν καθόλου καλές σχέσεις, μετά τους πρώτους 2-3 μήνες της σεζόν.

«Τα έζησα από μέσα και ο Βρύζας πάλευε για την ομάδα. Ένας άνθρωπος θα κάνει και καλές και κακές επιλογές αλλά μετράει η συνολική επιλογή. Το θέμα στην Ελλάδα είναι πως  ψάχνουμε πρόσωπα να τους χρεώσουμε ευθύνες αλλά η λειτουργία σε μία ομάδα είναι συνολική. Μετά από τα άσχημα παιχνίδια αντιδρούν αυτοί οι 200 στο γήπεδο, σπάνε τα αυτοκίνητα και προπηλακίζουν. Γιατί η διοίκηση δεν κάνει κάτι να τους αντιμετωπίσει; Είναι… αηδία να φοβάται ένας ποδοσφαιριστής να βγει έξω. Σε ποια Ιταλική ομάδα θα γίνει αυτό; Όταν αυτό το πράγμα αναπαράγεται, σημαίνει πως η επιχείρηση δεν το διαχειρίζεται σωστά το θέμα», είπε για τον πρώην(;) τεχνικό διευθυντή του ΠΑΟΚ.

Σχετικά άρθρα