Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Στρατούλης: Τι θα γίνει με τη 13η σύνταξη και όρια συνταξιοδότησης
Στρατούλης: Τι θα γίνει με τη 13η σύνταξη και όρια συνταξιοδότησης thumbnail

Στρατούλης: Τι θα γίνει με τη 13η σύνταξη και όρια συνταξιοδότησης

Η κυβερνητική δέσμευση για τη 13η σύνταξη, ως δώρο Χριστουγέννων, θα τηρηθεί απόλυτα διαβεβαίωσε ο Δημήτρης Στρατούλης, αναφέροντας ότι είναι έτοιμη η σχετική ρύθμιση.


Αυτή δεν συμπεριλήφθηκε στα νομοσχέδια που εξήγγειλε την Παρασκευή ο πρωθυπουργός, τα οποία θα έρθουν την επόμενη εβδομάδα στην Βουλή, καθώς αφορά δαπάνη που θα γίνει στις 20 Δεκεμβρίου και έπρεπε να προωθηθούν άλλα ζητήματα με προτεραιότητα, εξήγησε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, μιλώντας στο Mega.


Σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Στρατούλης, η ρύθμιση είναι έτοιμη και αφορά 1.262.920 συνταξιούχους και δαπάνη 545 εκατ. Ευρώ. Σε ερώτηση για το τι θα συμβεί με περιπτώσεις που κάποιος συνταξιούχος έχει αποδοχές κάτω των 700 ευρώ, αλλά υψηλό οικογενειακό εισόδημα, ο αναπληρωτής υπουργός ανέφερε ότι τέτοιου είδους ζητήματα θα αντιμετωπιστούν όταν έρθει η ώρα να νομοθετήσει η κυβέρνηση.


Ακόμη, ο κ. Στρατούλης απέκλεισε μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις και προανήγγειλε κατάργηση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος σε άμεσο χρόνο, ενώ για τις ενοποιήσεις ταμείων είπε ότι εάν από τις μελέτες προκύψει ότι πρέπει σε κάποιες περιπτώσεις να γίνουν προς όφελος των ασφαλισμένων και των ταμείων, θα γίνουν, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι οι όποιες εξοικονομήσεις θα υπάρξουν από τον περιορισμό των λειτουργικών εξόδων και όχι από μείωση συντάξεων.


Τα όρια συνταξιοδότησης δεν υπάρχει περίπτωση να αυξηθούν «ούτε μία ημέρα», τόνισε ο κ. Στρατούλης, ενώ σε ό,τι αφορά τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις ανέφερε ότι δεν πρόκειται να γίνει καμία αλλαγή για τις γυναίκες με ανήλικα παιδιά, για τα βαρέα και ανθυγιεινά, για τα ΑΜεΑ και για τους ασφαλισμένους πριν το 1983, σημειώνοντας ότι παρεμβάσεις μπορεί να υπάρξουν μόνον σε ό,τι αφορά στον περιορισμό των πρακτικών των προγραμμάτων εθελουσίας εξόδου που εφαρμόζουν τράπεζες και ιδιωτικοποιημένες ΔΕΚΟ.


Ακόμη, ο κ. Στρατούλης ανέφερε ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για το χρηματοδοτικό κενό του επόμενου διαστήματος, καθώς «η κυβέρνηση έχει λύσεις και προτάσεις», ενώ σχετικά με το αν η συμφωνία με τους δανειστές θα πάει προς κύρωση στη Βουλή, είπε πως δεν χρειάζεται να γίνει αυτό με βάση τη νομοθεσία, τονίζοντας ωστόσο ότι η συμφωνία θα υπάρξει ενημέρωση της Βουλής, ενώ ξεκαθάρισε πως δεν θα υπάρξει πράξη νομοθετικού περιεχομένου. «Πρόκειται για συμφωνία για επέκταση της δανειακής σύμβασης, χωρίς μνημόνιο, δηλαδή χωρίς μέτρα, γι' αυτό δεν προβλέπεται επικύρωση από τη Βουλή», πρόσθεσε.


Τέλος, για το θέμα των απολυμένων καθαριστριών του ΥΠΟΙΚ, ο κ. Στρατούλης είπε ότι ο πρωθυπουργός έδωσε στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο κατεύθυνση «να επισπευσθεί η αντιμετώπιση και η λύση του προβλήματος και να επανέλθουν στις δουλειές τους».
Πηγή: www.axortagos.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X