Σφαλιάρα… της Λιλ στη Λυών

Στο «Μετροπόλ»… προσγειώθηκε η Λυών, καθώς η πρωτοπόρος έχασε με 2-1 από τη Λιλ και έτσι η Παρί Σεν Ζερμέν (είναι στο -2) έχει την ευκαιρία να περάσει στην πρώτη θέση. Οι «λιονέ» έχασαν μετά από 11 ματς (8-3-0), ενώ η Λιλ, που επέστρεψε στις επιτυχίες, ανέβηκε στους 35 βαθμούς, αλλά είναι ακόμα μακριά απί τις ευρωπαϊκές θέσεις…  

Η Λιόν είχε χάσει τελευταία φορά στις 30 Νοεμβρίου από την Σεντ-Ετιέν. Οι «λιονέ» κατάφεραν πάντως να προηγηθούν, αφού μόλις στο 3’ ο Τολισό έκανε το 1-0 για τους φιλοξενούμενους. Στη συνέχεια η Λιόν οπισθοχώρησε και η Λιλ πίεσε, αλλά στο πρώτο ημίχρονο δεν σκόραρε.
Η γηπεδούχος κατάφερε να σκοράρει δυο γκολ μέσα σε τέσσερα τέρματα. Ο Γκεγιέ έκανε το 1-1 στο 56’ κι εν συνεχεία ο Λόπες στο 60’ πέτυχε το 2-1.
Οι «λιονέ» άργησαν να αντιδράσουν, αλλά κατάφεραν να ορθοποδήσουν στο φινάλε και κυνήγησαν την ισοφάριση. Ο Ενιάμα και οι αμυντικοί της Λιλ άντεξαν και έτσι έφτασαν στη μεγάλη νίκη!
Οι συνθέσεις
ΛΙΛ: Ενιέμα, Κορσιά, Κιερ, Μπάσα, Μπεριά, Γκουέγ, Μαβουμπά, Μάρκος Λόπες, Ράιαν Μέντες (40′ Ντελαπλάς), Οριζί (90′ Αμπντουλά Ντιαμπί), Κουμπεμπά.
ΛΙΟΝ: Άντονι Λόπες, Ζαλέ, Μπακαρί Κονέ, Ουμτιτί, Μπεντιμό, Γκοναλόν (82′ Εν’Ζι), Φερί, Τολισό, Γκεζάλ (67′ Γκουρκούφ), Λακαζέτ, Φεκίρ (67′ Μαλμπράνκ).

Σχετικά άρθρα