Η… επανάσταση των «μικρών» στην Σκωτία

Με το ντέρμπι κορυφή ανάμεσα στην Σέλτικ και την Αμπερντίν να γίνεται την Κυριακή, στους αγώνες του Σαββάτου για την 28η αγωνιστική της Πρέμιερ Σκωτίας είχαμε… επανάσταση των «μικρών»! Βλέπετε, οι ομάδες που είναι χαμηλά, νίκησαν αυτές που είναι στην «εξάδα», ισοπαλία 0-0 είχαμε ανάμεσα στην Σεντ Τζόνστον και την Κιλμάρνοκ.   

Η Μαδέργουελ πέτυχε την πρώτη της νίκη, ύστερα από οκτώ αγώνες, καθώς επικράτησε της Ινβερνές με 2-1 εντός και έτσι έχει από 21 βαθμούς, όσους και οι Σεντ Μίρεν (νίκησε 1-0 τη Χάμιλτον), Ρος Κάουντι (σημείωσε το τρίτο σερί «τρίποντο» με το 1-0 εντός κόντρα στην Νταντί.   

Στον αγώνα της Μαδέργουελ με την Ινβενές (είναι 3η και έχασε το αήττητο που είχε… χτίσει) στο 48’ άνοιξε το σκορ ο Λάινγκ, αλλά ο Οφέρε στο 76’ ισοφάρισε σε 1-1. Για τους γηπεδούχους σκόραρε ο Έινσγουερθ στο 84’ και έδωσε βαθιά «ανάσα» στην ομάδα του. στην προσπάθειά για να παραμείνει στην πρώτη κατηγορία.

Η Σεντ Μίρεν νίκησε… επιτέλους εντός στον 15ο αγώνα της στο «σπίτι», καθώς επικράτησε 1-0 της Χάμιλτον χάρη στο γκολ του Τόμπσον. Με τη φιλοξενούμενη να συνεχίσει την αρνητική της πορεία τις τελευταίες αγωνιστικές.

Η Ρος Κάουντι νίκησε εντός επίσης με 1-0 τη Νταντί, η οποία έχασε το αήττητο που έχει… χτίσει και είναι στην 6η θέση, αλλά μόλις στο +1 από την Σεντ Τζόνστον.

Η Πάρτικ Θιστλ έκανε την έκπληξη και νίκησε στο Νταντί τη Γιουνάιτεντ με 2-0, με τη γηπεδούχο να είναι στην 4η θέση, αλλά στα τέσσερα τελευταία της έχει μόλις έναν βαθμό (0-1-3).  

Χωρίς τέρματα (0-0) ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση της Σεντ Τζόνστον με την Κιλμάρνοκ, με την φιλοξενούμενη να τρέχει… σερί 1-4-0, και να είναι στο -5 από την 6η θέση.

Αναλυτικά, στην 28η αγωνιστική της Πρέμιερ Σκωτίας έχουμε:
Σάββατο
Νταντί Γιουνάιτεντ-Πάρτικ Θιστλ 0-2 (34’ Ο’ Ντόνελ, 41’ Φότζατ αυτογκόλ)
Μάδεργουελ-Ινβερνές 2-1 (48’ Λάινγκ, 84’ Έινσγουορθ / 76’ Οφέρε)
Ρος Κάουντι-Νταντί 1-0 (66’ Ρέκορντ)
Σεντ Τζόνστον-Κιλμάρνοκ 0-0
Σεντ Μίρεν-Χάμιλτον 1-0 (63’ Τόμπσον)
Κυριακή
Σέλτικ-Αμπερντίν 14.00

Σχετικά άρθρα