Καθάρισε ο Αραβίδης για την ΑΕΚ

Η ΑΕΚ πέρασε νικηφόρα και από το Δημοτικό στάδιο του Γάλλου και πέτυχε την έβδομη εκτός έδρας νίκη της σε εννιά εξορμήσεις της στο φετινό πρωτάθλημα της Football League. Οι “κιτρινόμαυροι” ευτύχισαν να προηγηθούν μόλις στο δεύτερο λεπτό με κοντινή προβολή του Αραβίδη, δεν κινδύνευσαν καθόλου και με καλή εμφάνιση συνέχισαν την αήττητη πορεία τους, πέτυχαν τη 16η νίκη τους και έφτασαν τους 50 βαθμούς σε 18 ματς.

Η μάχη των πάγκων

Ο Γιάσμινκο Βέλιτς “παρέταξε” τους γηπεδούχους με 4-3-3, χρησιμοποιώντας τον δανεικό από την ΑΕΚ δεξιό μπακ, Νίκο Αργυρίου, ως δεξιό εσωτερικό μέσο. Από την άλλη ο Τραϊανός Δέλλας “κατέβασε” την “Ένωση” με 4-2-3-1 και τον Τζανετόπουλο αντί του Λαμπρόπουλου στο κέντρο της άμυνας.

Α’ ημίχρονο: Οι “κιτρινόμαυροι” ξεκίνησαν ιδανικά το ματς σημειώνοντας ένα γκολ από τα αποδυτήρια. Μόλις στο 2′ ο Μπακάκης σέντραρε από τα δεξιά και ο Αραβίδης με κίνηση και προβολή στο πρώτο δοκάρι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα σημειώνοντας το ένατο φετινό του γκολ στο πρωτάθλημα και 12ο συνολικά. Σε ό,τι αφορά τον “δημιουργό” ήταν μόλις η πρώτη του ασίστ τη τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

Οι παίκτες του Τραϊανού Δέλλα σε όλο το πρώτο ημίχρονο είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, την κατοχή της μπάλας σε ποσοστό 65%, δημιούργησαν έξι ευκαιρίες για γκολ (εκ των οποίων οι τρεις στο στόχο) και δεν απειλήθηκαν ουσιαστικά σε καμία φάση, αφού είναι ζήτημα αν οι γηπεδούχοι πάτησαν έστω και μία φορά στην περιοχή της “Ένωσης”.

Β’ ημίχρονο: Με τη βροχή να δυναμώνει ξεκίνησε το β’ μέρος και τους γηπεδούχους να απειλούν με ένα μακρινό σουτ την εστία του Ανέστη. Ωστόσο μετά από αυτή τη φάση στο 50′, η οποία προήλθε από λάθος του Γιόχανσον, οι πααίκτες της ΑΕΚ ξαναπήραν τα ηνία του αγώνα και έψαξαν το δεύτερο γκολ με το οποίο θα “κλείδωναν” την κατάκτηση των τριών βαθμών.

Ο Αραβίδης άγγιξε το δεύτερο γκολ στο 54′, αλλά δεν κατάφερε να νικήσει ξανά τον Γουναρίδη και δέκα λεπτά αργότερα, έφυγε από την κορυφή της επίθεσης προκειμένου να αγωνιστεί για το υπόλοιπο του αγώνα στα άκρα, μιας και ως φορ πέρασε στο ματς ο Κρισάντους στη θέση του Πλατέλλα.

Η ΑΕΚ άγγιξε το 2-0 στο 70′ με το φαλτσαριστό σουτ του Μάνταλου, όμως η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι καθώς χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι. Τελικά η κατάκτηση των τριών βαθμών “κλειδώθηκε” στο 77′. “Δράστης” και πάλι ο Αραβίδης, ο οποίος με κεφαλιά μετά το κόρνερ του Μάνταλου, έφτασε τα 10 γκολ στο πρωτάθλημα και πάτησε την κορυφή των σκόρερ της διοργάνωσης.

MVP: Ο Χρήστος Αραβίδης. Πέτυχε δύο γκολ σε τρεις τελικές προσπάθειες και συνεχίζει να έχει ερωτική σχέση με τα αντίπαλα δίχτυα το 2015, αφού σε 12 ματς έχει σκοράρει ισάριθμες φορές!

Tip of the day: Ο Τραϊανός Δέλλας επανέφερε τον Άνταμ Τζανετόπουλο στο κέντρο της “κιτρινόμαυρης” άμυνας  και μαζί με το νεαρό στόπερ επανήλθε και η ηρεμία στα μετόπισθεν, η οποία είχε λείψει στο ματς με την Παναχαϊκή. Το ότι φόρεσε και το περιβραχιόνιο με εντολή του “Κολοσσού” (μετά την αντικατάσταση του Ανάκογλου), ήταν απλά η επιβράβευση άλλης μία εξαιρετικής εμφάνισης.

Σχετικά άρθρα