Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Το σπίτι του Ιησού Χριστού πιστεύουν ότι ανακάλυψαν αρχαιολόγοι
Το σπίτι του Ιησού Χριστού πιστεύουν ότι ανακάλυψαν αρχαιολόγοι thumbnail

Το σπίτι του Ιησού Χριστού πιστεύουν ότι ανακάλυψαν αρχαιολόγοι

Ένα σπίτι στη Ναζαρέτ, τη γενέτειρα του Ιησού, το οποίο χρονολογείται στις αρχές πρώτου του αιώνα, θεωρείται το πιο πιθανό από αρχαιολόγους να είναι το σπίτι όπου ο Χριστός ανατράφηκε από τη Μαρία και τον Ιωσήφ.


Το σπίτι είναι δομημένο από λάσπη και πέτρα και σήμερα είναι διατμημένο από μία βραχώδη πλαγιά.


Η πρώτη ανακάλυψη έγινε το 1880 από καλόγριες του μοναστηρίου της Αδελφότητας της Ναζαρέτ, οι οποίες πίστευαν ότι ο Χριστός είχε μεγαλώσει εκεί.


Ωστόσο, δεν υπήρχαν αποδείξεις, μέχρι το 2006, οπότε και χρονολογήθηκε από τον Κεν Νταρκ, καθηγητή αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο Ρίντινγκ της Βρετανίας και αποδείχθηκε ότι όντως το κτίσμα έχει γίνει στις αρχές του πρώτου αιώνα.


Εάν τελικά ο Χριστός είχε ζήσει σε αυτό το σπίτι, δεν έχει ακόμη αποδειχθεί. Ωστόσο, ο δρ Νταρκ πιστεύει σε αυτήν την εκδοχή της ιστορίας.


«Δεν μπορώ να απαντήσω από αρχαιολογικής άποψης, εάν όντως είναι αυτό το σπίτι στο οποίο μεγάλωσε ο Χριστός», γράφει ο ίδιος στην επιστημονική επιθεώρηση Biblical Archaeology Review. «Αλλά υπάρχουν αρκετές ενδείξεις».


Ο Χριστός πιστεύεται ότι είχε μεγαλώσει στη Ναζαρέτ. Αρχαιολόγοι έχουν ανακαλύψει ότι αιώνες μετά τα χρόνια του Χριστού, η Βυζαντινή Αυτοκρατορία -η οποία και έλεγχε τη Ναζαρέτ έως και τον έβδομο αιώνα- διακόσμησε το σπίτι με μωσαϊκά και έχτισε από πάνω του μία εκκλησία, την «Εκκλησία της Διατροφής», για να το προστατεύει.


Σταυροφόροι που μπήκαν στους Αγίους Τόπου τον 12ο αιώνα, αναστήλωσαν την εκκλησία η οποία είχε ερειπωθεί. Πηγές Βυζαντινών και Σταυροφόρων, πάντως, αναφέρουν ότι αυτό ήταν το σπίτι όπου ο Χριστός μεγάλωσε.


Ασφαλώς, δεν είναι η πρώτη φορά που μία ανακάλυψη σχετικά με τον Ιησού Χριστό συμπίπτει με το επικείμενο Πάσχα, περίοδο όπου τα αντανακλαστικά της χριστιανικής κοινότητας είναι ιδιαίτερα αυξημένα.


www.enikos.gr


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X