Αρχική / Ψυχολογία / Αυτοπεποίθηση / Όλοι με λένε κοντή στο σχολείο: Πόσο θα ψηλώσω;
Όλοι με λένε κοντή στο σχολείο: Πόσο θα ψηλώσω;  thumbnail

Γεωργία, 1η Λυκείου

Όλοι με λένε κοντή στο σχολείο: Πόσο θα ψηλώσω;

Αναγνώστριά μας ρωτά: 


Eίμαι 16 ετών έχω ύψος 1.53 και βάρος 49 κιλά είμαι το πιο κοντό παιδί στην Α' λυκείου. Όλοι με κοροϊδεύουν στο σχολείο γιατι είμαι κοντή τι να κάνω έχω ψυχολογικό πρόβλημα με το ύψος. Μήπως ψηλώσω κι άλλο ο πατέρας μου είναι 1.77 και η μητέρα μου 1.59 η αδερφη μου 165 νοιωθω πολύ κατωτερη στο λύκειο. Ευχαριστώ. 


Αγαπητή αναγνώστρια. Στο ερώτημά σας απαντά ο ψυχολόγος- ομαδικός θεραπευτής Δημήτρης Κατσαρός.


 Δημήτρης Κατσαρός


Αγαπητή αναγνώστρια:

 

Διαβάζοντας το γράμμα σας ήρθα σε μια δυσκολία να σας απαντήσω κάτι πρακτικό ως συμβουλή για το τι να κάνετε δεδομένου ότι η φυσική σας παρουσία είναι αυτή που είναι και συν τω χρόνω θα αναπτυχθεί όσο είναι να αναπτυχθεί. Φαντάζομαι πως δεν σας αρκεί μια υπόσχεση ότι θα "μεγαλώσετε" και ότι "έχετε περιθώριο ανάπτυξης γιατί είστε μικρή ακόμα" μιας και φέρνετε έντονα την απορία ως προς το πως να διαχειριστείτε αυτό που σας συμβαίνει τώρα. Αυτό που έχω να σας πω αφορά στην περίοδο της εφηβείας, στην οποία έχετε μόλις μπει και κατά την οποία καποιοι αναπτύσσονται πιο γρήγορα και κάποιοι πιο αργά. Ίσως βρίσκεστε στη δεύτερη κατηγορία. Αυτό όχι απλά δεν είναι πρόβλημα αλλά αποτελεί και λύση για μελλοντικά προβλήματα όπως το ότι θα φαίνεστε νεότερη όταν οι άλλοι θα φαίνονται στην ηλικία τους. Μερικές "αδικίες" στη ζωή "διορθώνονται με παράξενους τρόπους". Ένας τρόπος για να μη νιώθετε μόνη είναι να προσπαθήσετε να βρείτε κοινά μεταξύ εσάς και των άλλων παιδιών στο σχολείο σας και να αποφύγετε να βρίσκετε αντιθέσεις οι οποίες σας χωρίζουν. Είναι σημαντικό αυτό διότι έτσι θα δημιουργήσετε ένα κύκλο φίλων ή ανθρώπων που νιώθετε κοντά σας και όταν θα σας ξανακοροϊδέψουν, πράγμα αναπόφευκτο για όλους μας στο σχολείο, δε θα το νιώσετε τόσο οδυνηρό.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X