Αρχική / More / Αθλητικά / Περιμένει την τελική ρύθμιση για τα χρέη
Περιμένει την τελική ρύθμιση για τα χρέη thumbnail

Περιμένει την τελική ρύθμιση για τα χρέη

Ελπίζουν στον ΠΑΟΚ πως θα υπάρξει λύση στο θέμα των χρεών με την κατάθεση του νομοσχεδίου που θα δίνει την ευκαιρία στην ΠΑΕ να πληρώσει εξ’ ολοκλήρου το πρωτογενές κεφάλαιο και όχι τις προσαυξήσεις. Ελπίζουν, αλλά είναι και άκρως επιφυλακτικοί. Και είναι λογικό. Αρκετές φορές στο παρελθόν, είχαν γίνει ενέργειες για να τακτοποιηθεί η οφειλή, αλλά σε όλες τις περιπτώσεις, οι υποσχέσεις από τους κυβερνώντες δεν είχαν υλοποιηθεί.

Ο ΠΑΟΚ, θυμίζουμε, πως δεν ζητά καμία χάρη.

Ζητά να ισχύσει και να ψηφιστεί μία ρύθμιση νομοθετικού περιεχομένου για όλες τις εταιρίες που οφείλουν και θέλουν να πληρώσουν και να δίνεται η δυνατότητα να πληρωθεί το πρωτογενές κεφάλαιο. Χθες κυκλοφόρησαν φήμες από τηλεοπτικές εκπομπές που ανέφεραν πως στην νέα ρύθμιση, η κάθε εταιρία θα έχει δικαίωμα να πληρώσει μέχρι και 5 εκατομμύρια ευρώ για το πρωτογενές της χρέος. Εάν ισχύσουν αυτές οι φήμες και κατατεθεί ένα νομοσχέδιο με αυτές τις ρυθμίσεις και παραμέτρους, ο ΠΑΟΚ δεν θα μπορέσει να μπει στην ρύθμιση. Γιατί το πρωτογενές του χρέος ανέρχεται στα 10.500.000 ευρώ, για τα χρέη που είχαν δημιουργηθεί πριν από το 2007. Πολλά χρόνια νωρίτερα, πριν έρθει ο Σαββίδης στην ομάδα.

Σε κάθε περίπτωση, σχετικά με το υπό κατάθεση νομοσχέδιο για το θέμα των χρεών, στον ΠΑΟΚ είναι επιφυλακτικοί μέχρι να δουν το τελικό σχέδιο. Γνωρίζουν την πρόθεση της κυβέρνησης, όπως και τις πιέσεις που τις ασκούνται, ωστόσο δεν θα σχολιάσουν την πορεία διαπραγματεύσεων όπως διαρρέονται στον Τύπο αλλά μόνο το τελικό κείμενο. Είναι βασική προτεραιότητα για τον ΠΑΟΚ να τελειώσει μια και καλή με το θέμα των χρεών.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X